Zbogom, žuljevi!

Sjajno je provesti dan u kupovini ili plesati čitavu noć – no, ponekad bolni žulj može pokvariti zabavu. Žulj je područje izdignute kože koja je ispunjena tekućinom. Trajni pritisak ili trljanje će u konačnici uzrokovati odvajanje epiderme (vanjskog sloja kože) od donjih slojeva kože, a formirat će se jastučić s tekućinom.
Ova tekućina amortizira ranu i sprječava daljnji pritisak. Stoga, žulj je pametna mjera samozaštite tijela.
Žuljevi se formiraju na rukama i stopalima uslijed trljanja i pritiska. Žuljeve na stopalima možete dobiti i nošenjem neudobne ili premale obuće, čak i nakon samo nekoliko sati.
Vanjska membrana žulja uspješno štiti ranu – od daljnjeg pritiska, prljavštine ili ulaska bakterija. Nažalost, žulj je bolan i može puknuti ukoliko je izložen jačem pritisku ili trenju, ostavljajući tako otvorenu ranu koja je veoma bolna i može se lako inficirati.

Kako se riješiti žuljeva?


Najbolji način rješavanja žuljeva je ne dirati ih. Na žulj je potrebno staviti flaster bez prethodnog bušenja.
Flaster djeluje višestruko: pomaže u uklanjanju dodatnog pritiska cipela na žulj i štiti osjetljivi sloj kože oko žulja sve dok žulj ne bude spreman za ispuštanje tekućine, prljavštine (i bakterija). Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva idealna je prva pomoć – štiti od pritiska i boli koju žulj uzrokuje, te ubrzava proces zacjeljivanja. Otvori li se žulj, ovaj proizvod će zaštititi ranu.
Svi Hansaplast flasteri protiv žuljeva sa svojom hidrokoloidnom tehnologijom stvaraju optimalno okružje za brže zacjeljivanje rane. Kako ne bi ometao proces zacjeljivanja, flaster ostavite na rani nekoliko dana (zamijenite ga samo ako se sam odlijepi).

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close