Zašto ne koristiti retinol i vitamin C istovremeno?

Nanošenje kozmetičkih preparata u slojevima je postalo jako popularno, posebno otkad se na tržištu pojavljuju novi serumi i esencije koje bi se moglo kombinirati za što bolji učinak. Iako ovakav način korištenja ponekad može biti jako uspješan (hijaluronsku kiselinu možete kombinirati s velikim brojem aktivnih sastojaka, najbolje je svaki proizvod koristiti zasebno. Ovo posebno vrijedi za kombinaciju Vitamina C i retinola. Retinol potiče obnovu stanica kože dok je Vitamin C antioksidans koji štiti kožu od štetnih vanjskih učinka. U kombinaciji su odlični, ali ih je na lice potrebno nanositi s vremenskim razmakom.

 

Koristite jedan navečer, a drugi u jutro

Vitamin C nanosite ujutro nakon umivanja. Koža je slobodnim radikalima najčešće izložena tijekom dana i snažan antioksidans Vitamin C će najveću učinkovitost pokazati upravo tijekom dana i izlaganja suncu. S druge strane, retinol nije fotostabilan i njegova će se učinkovitost umanjiti nakon izlaganja suncu. Stoga ga je najbolje nanositi prije spavanja. Ako ste početnik u korištenju retinola, započnite s manjim koncentracijama i nanosite ga svaki drugi dan.

Isprobajte The Ordinary RETINOL 1% u skvalanu. Ova formula bez vode sadrži 1 % čistog retinola, sastojka koji može smanjiti izgled finih linija, sunčanog oštećenja i općenitog starenja kože.

Ne miješajte ih

Iako su ova dva aktivna sastojka dobitna kombinacija u sprečavanju starenja, najveću će učinkovitost pokazati ako ih nanosite s vremenskim razmakom. Ova dva sastojka djeluju u različitom pH okruženju. Neke formulacije Vitamina C će kožu učiniti pretjerano kiselom za korištenje retinola. Nanošenje ova dva sastojka jedan za drugim će smanjiti njihovu učinkovitost i možda nećete postići željene rezultate.

 

Uvijek koristite zaštitni faktor

Sredstva sa zaštitnim faktorom biste trebali koristiti tijekom čitave godine, a posebno ako koristite aktivne sastojke kao što su retinol i vitamin C. Čak i kad retinol nanosite navečer, može pojačati osjetljivost na sunce i zato su kreme s visokim zaštitnim faktorom neophodne. Isprobajte Eucerin Sensitive Protect kremu za zaštitu kože lica od sunca SPF 30. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere1 za visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Krema za sunčanje također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close