Zaštitite kožu. Brinite o planetu.

Kada koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin® je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednaka.

 

UTJECAJ POJEDINIH UV FILTERA NA OKOLIŠ

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, za pojedine UV filtere se smatra da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat – koji doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

Iako je istraživanje o utjecaju UV filtera na koralje još uvijek u ranoj fazi, sva Eucerin® SUN zaštita od sunca već je sad bez oksibenzona (benzofenona-3) i oktinoksata (oktil metoksicinamata) i u potpunosti je u skladu s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena. Eucerin® SUN zaštita od sunca sadrži samo mineralne i organske UV filtre koji su u skladu sa strogim standardima Uredbe Europske unije o kozmetičkim proizvodima. Koristi se optimalna kombinacija ovih filtera kako bi se pružila najbolja zaštita.

 

Eucerin® SUN ZAŠTITA OD SUNCA JE BIORAZGRADIVA I VIŠE NEĆE SADRŽAVATI NAJLON

Najlon je vrsta mikroplastike. U mikroplastiku se ubrajaju vrlo male, čvrste plastične čestice koje su netopljive u vodi i nisu biorazgradive. Jednom kad se nađu u morskoj vodi, mikroplastične čestice ostaju tamo i razgrađuju se vrlo sporo, pridonoseći onečišćenju mora. Najlon se često koristi u kozmetičkim preparatima i preparatima za osobnu njegu za poboljšanje osjećaja na koži: pomaže pružiti gladak osjećaj tijekom nanošenja. Iako uporaba najlona u njezi kože nije regulirana, Eucerin® je preuzeo inicijativu za njegovo uklanjanje. Eucerin® nije koristio mikroplastiku u razvoju nove njege od 2015., a do kraja 2020. sva Eucerin® njega bit će 100% bez najlona.

Biorazgradivost je važna kada se govori o ekološki prihvatljivoj njezi. Većina sastojaka koji se koriste u Eucerin® SUN Zaštiti od sunca nisu klasificirani samo kao biorazgradivi, već i kao lako biorazgradivi. Prema međunarodno prihvaćenima i odobrenim metodama ispitivanja, tvar se smatra lako razgradivom kad je mikroorganizmi mogu razgraditi u primarne elemente za najmanje 60% u roku od 28 dana. Eucerin® provodi pojedinačnu analizu svakog sastojka u svim formulama SUN Zaštite od sunca kako bi utvrdio biorazgradivost, a do 70% svake Eucerin® SUN Zaštite od sunca već je lako biorazgradivo, dok istovremeno koži pružaju najviše standarde zaštite od sunca.

 

UZ Eucerin® ZAŠTITITE KOŽU I BRINITE O OKOLIŠU

Eucerin® UVA i UVB filteri zadovoljavaju visoke standarde i pružaju razinu zaštite od UVA zraka višu od preporuke Europske unije. Eucerin® napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA / UVB filtere s licochalconom A kako bi neutralizirala slobodne radikale uzrokovane UV i visokoenergetskom vidljivom (HEVIS) svjetlošću. Formule sadrže i gliciretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam popravljanja DNK kože, a ovisno o preparatu i ostale sastojke koji dokazano utječu na specifične probleme kože. Sva Eucerin® SUN zaštita od sunca je klinički i dermatološki dokazano vrlo učinkovita u zaštiti od oštećenja kože izazvane suncem. Dermatološki testovi također pokazuju dobru podnošljivost Eucerin® SUN Zaštite od sunca na osjetljivoj koži i drugim tipovima kože sa specifičnim potrebama.

 

 

 

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close