Zaštite kožu i brinite o prirodi

Svake godine sunčeve zrake sve su agresivnije i našoj je koži potrebna svakodnevna zaštita od sunca. Važno je koži pružiti odgovarajuću zaštitu, ali bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Zaštita okoliša sve se više spominje u beauty industrije te sve više brendova posvećeno je razvoju proizvoda čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednaka.

Kako zaštitni UV filteri utječu na okoliš?

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, za pojedine UV filtere se smatra da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat – koji doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

Zaštićena koža i okoliša

Prilikom izbora pravog proizvoda za zaštitu od sunca valja misliti i na prirodu. Na policama drogerija i ljekarni sada je moguće pronaći proizvode koje pružaju pouzdanu zaštitu za našu kožu, a ujedno su blagi prema okolišu. Donosimo pregled omiljenih!

Uz Eucerin zaštitite kožu i brinite o okolišu

 

Eucerin UVA i UVB filteri zadovoljavaju visoke standarde i pružaju razinu zaštite od UVA zraka višu od preporuke Europske unije. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA / UVB filtere s licochalconom A kako bi neutralizirala slobodne radikale uzrokovane UV i visokoenergetskom vidljivom (HEVIS) svjetlošću. Formule sadrže i gliciretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam popravljanja DNK kože, a ovisno o preparatu i ostale sastojke koji dokazano utječu na specifične probleme kože. Eucerin provodi pojedinačnu analizu svakog sastojka u svim formulama SUN Zaštite od sunca kako bi utvrdio biorazgradivost, a do 70% svake Eucerin® SUN Zaštite od sunca već je lako biorazgradivo, dok istovremeno koži pružaju najviše standarde zaštite od sunca.

La Roche-Posay zaštita širokog spektra – bez tragova na koži, s minimalnim utjecajem na okoliš

Putem linije Anthelios La Roche-Posay već treće desetljeće usavršava proizvode za zaštitu od sunca te osmišljava inovacije na području UV filtera, kao i najboljih tekstura i tehnologija. Naglasak je na zaštiti širokog spektra, na rješenjima koja kožu štite od UVA i UVB zračenja, dok istovremeno sprječavaju oštećenja uzrokovana UVA, UVB infracrvenim A zrakama i zagađenjem. Zajednička im je i formula koja formira snažnu, homogenu, nemasnu i otpornu mrežu zaštite koja ne prelazi na druga područja.

Uz Avène put očuvanja zdravlja i okoliša je jedini pravi put

Eau Thermale Avène je još 2013. godine krenuo putem razvoja formula s minimalnim filterima koje ne sadrže silikone koje bi osigurale optimalnu biorazgradivost1 i smanjeni utjecaj na morski okoliš. 2019. godine nezavisni zdravstveni laboratorij uglednog sveučilišta Sorbonne u suradnji s CNRS-om2 proveli su istraživanje kojim je potvrđeno da je Eau Thermale Avène na pravom putu: patentirani sustav filtera nema negativni utjecaj na koralje, fitoplanktone te zooplanktone3 te da se navedenom na adekvatan način poštuje morska bioraznolikosti. Riječ je o otkriću od iznimne važnosti, budući da su koralji, a posebice planktoni osnova hranidbenom lanca te imaju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže morskog života, a samim time i života na zemlji.

 

 

 

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close