‘We Care’-Eucerin koncept održivosti i odgovornosti

Eucerin brine o zdravlju svojih kupaca i zaposlenika

Eucerin je uvijek njegovao poseban odnos sa svojim potrošačima pružajući njima i njihovim obiteljima njegu za sve potrebe i stanja kože, ali i savjete i informacije. Znajući da je održivost tema od velikog interesa, cilj Eucerina je informirati, nadahnuti te uključiti potrošače u akcije i inicijative za održivost.

U okviru „We care“ strategije, POTROŠAČ je u posebnom fokusu Eucerina. Jedan od ključnih prioriteta je razviti njegu najviših standarda kvalitete i apsolutno sigurnu za upotrebu.

Potrošači ne očekuju samo učinkovitu i sigurnu njegu, već žele nešto učiniti i za okoliš. Zato Eucerin pruža vrlo precizne informacije o sastojcima koji se koriste u njihovim formulama i objašnjenje njihove uloge i koristi.

Zagađenje voda plastikom glavni je izazov našeg vremena. U vezi s onečišćenjem mora plastikom, mikroplastika u kozmetici i njezi kože također je predmet stalnih rasprava. Eucerin već dugo posvećuje veliku pažnju i predanost ovoj temi. Snažno radimo na zamjeni mikroplastike u formulama preparata:

 • Kao preventivna mjere, u potpunosti je uklonjen najlon kao sastojak preparata
 • Do 2023. sve kozmetičke formulacije neće sadržavati mikroplastiku *
 • Preparati s pozitivnim utjecajem na okoliš su jedan od važnijih ciljeva do 2025. godine:
  • 100% pakiranja koja se mogu reciklirati, za višekratnu upotrebu ili za kompostiranje
  • 25% recikliranog sadržaja u plastičnoj ambalaži u Europi
  • odgovorno pronaći obnovljive sastojke za naše proizvode koji neće utjecati na krčenje šuma
  • 65% volumena naše sirovine napravit će se iz obnovljivih materijala do 2025. godine

  Društvena odgovornost

  Društvena odgovornost Eucerina odražava strateške vrijednosti i ciljeve branda.

  Predani su promoviranju socijalne uključenosti osoba s kožnim bolestima, ali i osoba u potrebi u sklopu donacijskih programa.

  Sigurnost i zdravlje zaposlenika su visoko na ljestvici prioriteta pa su u Eucerinu posvećeni poštenim radnim uvjetima i transparentnoj suradnji temeljenoj na međusobnom poštivanju svih sudionika u lancu vrijednosti.

 

 

 

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close