Top savjeti uz koje ćete pobijediti alergije

Iako se alergije najviše povezuju s proljećem i buđenjem prirode za većinu alergičnih na pelud nema predaha ni u kolovozu i rujnu koji su izuzetno teški mjeseci za alergičare. Jedan od najvećih alergijskih potencijala, ambrozija, krajem ljeta u punom je cvatu što izaziva brojne probleme i pojavu alergijskih simptoma. Uz ambroziju, tijekom kolovoza i rujna probleme za alergičare stvaraju kopriva, pelin i trave.

Kako prepoznati simptome?

Alergija je prekomjerna reakcija imunološkog sustava na različite čimbenike iz okoliša i spada u najrasprostranjeniju bolest modernog doba koja pogađa više od 20% populacije.

Inhalacijski alergeni, u koje spada i pelud, najvećim dijelom u organizam ulaze procesom disanja. Alergeni imaju veliki utjecaj na kvalitetu života, a poznato je da negativno djeluju na respiratorni trakt i oči. Čim pelud uđe u organizam, javljaju se neugodni simptomi kao što su suze i svrbež očiju, kihanje i šmrcanje.

Zaštitom kože do smanjena neugodnih simptoma

Do sada je bilo poznato da pelud ulazi u tijelo uglavnom udisanjem. Najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da alergeni, poput peludi, mogu u tijelo ući preko kože te uzrokovati alergijske simptome. To je posebno slučaj kod osoba s oslabljenom zaštitnom barijerom kože.

Eucerin je osmislio cijelu liniju namjenske njege koja sadržava kombinaciju vrhunske zaštite za obnavljanje i jačanje kože. Određeni prirodni sastojci mogu potaknuti ponovnu aktivnost enzima i njihovu sposobnost obrane tijela. Dekspantenol koji je derivat vitamina B potiče i jača prirodnu zaštitnu funkciju kože, ubrzava proces zacjeljivanja i obnavljanja kože. Glicerin pomaže u hidrataciji kože, a pH5 citratni pufer vraća prirodnu pH razinu kože. Vraćanjem aktivnosti kožnih enzima, ponovno se uspostavlja i zdrava ravnoteža. Eucerin pH5 linija njege za osjetljivu kožu obnavlja prirodne obrambene mehanizme kože čineći je otpornijom i manje osjetljivom na alergene.

Eucerin Savjetniku za alergije potražite dodatne savjete i naučite kako se nositi s alergijama kod djece.

 

Savjeti za osobe alergične na pelud

Nakon boravka na otvorenom operite ruke, lice, kosu i otuširajte se kako biste ukloniti zrnca peludu koja se zadržavaju na koži.

 

Izbjegavati sušenje i provjetravanje odjeće na otovorenom.

 

Prostorije u kojima boravite provjetravajte kratko i to u vrijeme niže koncentracije peluda u zraku.

 

U posteljini se također nakuplja pelud – mijenjajte posteljinu što češće.

 

Aktivnosti u prirodi premjestite u vrijeme u kojem je manja koncentracija peludi u zraku. Najjača koncentracija peludi u gradovima je navečer, između 18 i 24 sata, a na selu ujutro između 5 i 8 sati.

 

Uklonite sve predmete za koje se prihvaća pelud, poput tepiha i zavjesa, a odjeću ostavljajte izvan sobe u kojoj spavate.

 

Koristite li svakodnevno automobil dajte ugraditi filter za pelud.

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close