Što je hidro-mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je s godinama postala osnovni tretman u medicinskim lječilištima i klinikama za liječenje akni. Osobe koje imaju kožu sklonu aknama potvrđuju učinkovitost ovog tretmana, ali je pogodan čak i ako nemate problematičnu kožu. Osobno volimo mikrodermoabraziju i na često odlazimo na tretmane. Kako nemamo kožu sklonu aknama, u periodu između tretmana njegujemo je pilingom koji uklanja mrtve stanice kože. A kad smo čuli da postoji i hidro-mikrodermoabrazija, jasno vam je da smo morali saznati o čemu se točno radi.

Kakav je tretman hidro mikrodermoabrazija?

Hidro-mikrodermoabrazija je najnovija metoda mikrodermoabrazije koja se izvodi bez kristala ili čestica dijamanta. Umjesto toga koriste se mlazovi vode koji uklanjaju gornji sloj kože. Vakuum povlači stanice kože i vodu. Ovaj tretman je nježan pa je pogodan za osobe s jako osjetljivom, ali i masnom kožom jer smanjuje pore. Rezultati su u odnosu na mikrodermoabraziju dugotrajniji jer se „novi“ sloj kože direktno njeguje mlazom vode. Neposredno nakon tretmana moguće je da će koža dobiti rozu boju, ali to ne bi trebalo trajati dugo.

Po čemu se razlikuje u odnosu na tradicionalnu mikrodermoabraziju?

Najveća razlika hidro-mikrodermoabrazije u odnosu na tradicionalnu mikrodermoabraziju upravo je u načinu izvođenja. Bez obzira na to, najbitniji je personalizirani pristup jer će onda oba tretmana imati učinka i pružiti koži potrebnu hidrataciju.

Tko bi sve trebao isprobati hidro-mikrodermoabraziju?

Stručnjaci se slažu da je hidro-mikrodermoabrazija za sve one koji žele kombinaciju opuštanja i ozbiljnih rezultata. Tretman je uspješan u borbi protiv starenja, sitnih bora, proširenih pora i hiperpigmentacije.

Što se događa tijekom tretmana hidro-mikrodermoabrazije?

Prije samog tretmana, potrebno je savjetovanje u kojem će medicinski kozmetolog utvrditi potrebe vaše kože. Tretman je potrebno ponavljati i prilagoditi specifičnim stanjima kože kako bi se postigao željeni rezultat. Nakon tretmana, korisnici odlaze s personaliziranim planom tretmana za njegu kod kuće radi rješavanja dodatnih problema s kožom, ali i održavanja rezultata.

Koliko često biste trebali odlaziti na tretmane hidro-mikrodermoabrazije?

Na ovaj tretman možete odlaziti svaka 1-2 tjedna, ovisno o stanju kože. Za početak to može biti jednom tjedno kako biste postigli maksimalan učinak. Također, ovo je idealan tretman prije velikog događaja ili neke posebne prigodne, ali imajte na umu da je moguće ljuštenje kože 3 dana nakon. U slučaju da ste trudni, obavezno se prije zakazivanja termina posavjetujte sa svojim medicinskim kozmetologom.

 

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close