Saznajte sve što vas je ikad zanimalo o konturiranju

Otkako su Kim Kardashian i Mario Dedivanović predstavili konturiranje širokoj masi, nevjerojatne jagodice i blistava lica postale su predmetom svih rasprava. Bilo da se radi o kremama, puderima, korektorima ili čemu već ne, tehnika uvijek ostaje ista: oblikujte lice puderom, a omekšajte highlighterom. Bez obzira želite li izraženije ili suptilnije konture, donosimo vam 10 najboljih savjeta za konturiranje koje je podijelila MAC-ova make-up umjetnica Cher Webb.

10 savjeta za konturiranje

  1. Nanesite bazu koja će vam dati blistavi završetak i ujednačiti ten kože. Prekrijte sve mrlje prisutne na licu, a ispod sjenila za oči nanesite dugotrajni korektor za lice. Baza je najvažnija i ona će odrediti cjelokupni make-up.
  2. Korektor koji ćete nanijeti ispod očiju neka bude za dvije nijanse svjetliji od vašeg tena kako bi na tom području koža bila posvijetljena. Highlighter nanesite na gornjem dijelu jagodice, preko središnjeg dijela nosa i iznad usni.
  3. Kad odaberete boju kojom ćete konturirati lice, radije birajte palete za konturiranje u prirodnim nijansama, poput sive ili smeđe.
  4. Prilikom nanošenja palete za konturiranje, koristite četkicu koja ima mali vrh.
  5. Oblikujte obraze počevši od sredine uha i lagano prelazite tom linijom po ostatku lica. Veličina konture otprilike odgovara veličini vašeg malog prsta. Pređite malim, kružnim pokretom preko linije kako bi ona izgledala prirodnije.
  6. Konturirajte nos i čelo ako smatrate da je to potrebno. Konturirano čelo izgleda lijepo kada je kosa u repu i čelo potpuno otkriveno.
  7. Nanesite konture ispod vilice, prema uhu kako biste definirali i oblikovali lice koristeći istu tehniku kao i dosad.
  8. Highlighter dolazi u raznim oblicima, kao što su kamen, olovka, stick, tubica, a čak može doći i u prahu. Odaberite onaj koji vama najviše odgovara i nanesite na mjesta na koja je to potrebno.
  9. Da bi vaš make-up bio učinkovitiji, na obraze lagano nanesite rumenilo te ga malo stavite na jagodice. Ovo će doprinijeti prirodnom izgledu obraza.
  10. Na kraju nanesite puder u kamenu na T-zonu lica kako bi upotpunili cijeli make-up.

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close