Savjeti za proljetno čišćenje vašeg ormara

Žudite za kupovinom nove odjeće, ali vaš ormar ne može podnijeti niti jednu novu haljinu? Ako je odgovor da, vašem je ormaru potrebno hitno proljetno čišćenje. Kako većina vrijeme provodi kod kuće nema boljeg trenutka za započeti s generalnim čišćenjem i napokon dovesti garderobu u red.

7 koraka za proljetno čišćenje bez stresa

Proljetno čišćenje ormara može biti uzbudljivo, olakšavajuće,ali i stresno u isto vrijeme. Pripremite strpljenje, kutije, vrijeme, čašu omiljenog vina i…krenite!

Pripremite playlistu

Glazba ide ruku pod ruku s proljetnim čišćenjem. Prije nego budete zatrpani s odjećom pripremite playlistu s omiljenim pjesmama uz koje ćete uživati.

Budite iskreni prema sebi

Prvo i osnovno pravilo želite li stvarno svoj ormar dovesti u red. Budite iskreni sami sa sobom u vezi odjeće koju nosite, one koju ne nosite i odjeće koju nosite ali je baš i ne volite. Činjenica da ste nešto dobili kao poklon ili kupili na rasprodaji ne znači da je vrijedno čuvanja. Udomite odjeću koju ne volite ili ne nosite kako biste napravili više mjesta za stvari koje volite.

Definirajte svoj stil

Ako je vaš stil klasičan, onda je možda vrijeme da se riješite starih top majica koje niste oblačili još od srednje škole. Prije nego što počnete s pospremanjem ormara, uzmite si vremena i definirajte svoj stil kako biste lakše donijeli odluku od zadržavaju ili uklanjanju pojedinog komada iz svoje garderobe.

Pripremite 3 kutije

Stvari koje više ne želite nemojte samo baciti. Odvojite neželjenu odjeću u tri kutije: bacanje, darivanje i prodaja. Lakše je oprostiti se od odjeće kada znate da će ona otići nekome kome je potrebna ili da ćete zauzvrat dobiti novac. Ako predmeti više nisu u stanju nošenja stavite ih u kutiju za bacanje i odgovorno zbrinite na mjesta za reciklažu tekstila. Imate li odjeće koja je nova, u nosivom stanju i vrijedna možete ju prodati i taj novac iskoristiti za kupovinu novog komada koji neće samo stajati u ormaru.

Pravilo jedne godine

Ako neki komad odjeće niste nosili godinu dana, velika je vjerojatno da nikada ni nećete. Naš je savjet riješite ga se bez grižnje savjesti. Odjeću koju više ne želite uvijek možete udomiti i tako razveseliti majku, sestru ili prijateljicu novim komadom.

Napravite listu stvari koje su nam potrebne

U toku pospremanja ormara, zabilježite gdje se nalaze praznine, a čeka imate previše. Nemojte zaboraviti na popis prije odlaska u proljetni shooping.

Podijelite odjeću s prijateljicama

Vaš neželjena haljina može postati najdraži odjevni komad vaše prijateljice. Skupite svu odjeću koju više ne želite nositi, pozovite prijateljice na druženje i razveselite ih novom odjećom. Razmjena odjeće može biti zabavna društvena aktivnost i odličan način da se lakše riješite stvari koje ne želite.

 

 

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close