Prijavite se na Family radionice za trudnice

Family radionice nude sasvim drugačiji pristup pripremi za porod – male, interaktivne radionice su izvrsna prilika da sudionice saznaju sve što ih zanima.

Kroz 7 radionica sudionice će proći kroz sljedeće teme:

Zdravlje i njega trudnica – njega iznutra i izvana koja uključuje njegu kože, zdravu prehranu trudnica i prenatalne dodatke prehrani. Tijekom prvih 12 tjedana trudnoće potrebno je uzimati folnu kiselinu. Njezin nedostatak može prouzročiti oštećenja neuralne cijevi, ali se ne smije pretjerati s količinom jer utječe na apsorpciju vitamina B12. Osim toga, sudionice će imati prilike provjeriti s mag. farmacije koje lijekove u trudnoći smiju koristiti, a koje je bolje zamijeniti sigurnijim lijekovima te zašto se u prva tri mjeseca ne preporučuje uzimati nikakve lijekove. Također će saznati sve o vođenju trudnoće i koje pretrage mogu očekivati.

Fizička priprema za porod – polaznice će saznati sve o vježbanju u trudnoći, koja vrsta masaže je preporučljiva u trudnoći i na koji način pomažu Kegelove vježbe. Kegelove vježbe su jednostavne, a njihovo izvođenje se preporučuje ujutro i navečer, u trajanju od 5 minuta. Mogu olakšati porod i razdoblje nakon poroda, samo je bitno izvoditi ih pravilno. Sudionice će saznati sve o akupunkturi kao pripremi za porod. Akupunktura opušta trudnicu i smanjuje stres, opušta zdjelicu i poboljšava nalaz na vratu maternice.

Porod – polaznice će saznati koje su sve faze poroda, kako pravilno disati tijekom poroda, koje medicinske intervencije postoje tijekom poroda i u kojim slučajevima se primjenjuju. Također će saznati i koje su sve dostupne metode olakšanja boli. Za početak, najvažnije je opuštanje jer ono umanjuje bol dok ga strah i napetost povećavaju.

Strahovi u trudnoći i priprema za porod – strah od poroda je jedan od najčešćih strahova trudnica jer je nemoguće izravno utjecati na ishod istoga. Često je uzrokovan prethodnim iskustvima poroda ili tuđim iskustvima, a i strahom od nepoznatog. Polaznice će naučiti metode opuštanja i meditacije i saznati sve o hipnoporodu. Hipnoporod koristi tehnike disanja, duboko opuštanje, pozitivne afirmacije i vizualizacije koje budućim majkama umanjuju strah, a onda i porođajnu bol.

Babinje – babinje definiramo kao razdoblje koje traje između 6 i 8 tjedana nakon poroda, a obilježava ga cijeljenje rane, učestalo mokrenje po noći, stezanje maternice i druge jednako neugodne pojave. Smatra se da je to optimalno vrijeme u kojem bi se majka trebala oporaviti i snaći u svojoj ulozi. Polaznice će saznati što ih još očekuje u babinju i na koji način mogu olakšati ovo divno, ali teško razdoblje.

Njega novorođenčadi – na ovoj radionici polaznice će saznati što pripremiti za novorođenče i kako ga njegovati. Kemikalije, mirisi i boje u odjeći, deterdžentima i proizvodima za njegu kože mogu uzrokovati iritaciju kože, suhoću i osipe kod novorođenčadi. Međutim, može se učiniti puno da se dijete zaštiti od ovih kožnih problema, i to specijaliziranim proizvodima za njegu djeteta i dječjeg rublja. Osim o pravilnoj njezi, polaznice će saznati i što je babyhandling i moći pitati sve što ih zanima.

 Dojenje – kako bi se mogle na vrijeme informirati i pripremiti, polaznice će saznati sve što ih zanima o dojenju (i podijeliti s grupom sve nedoumice koje možda imaju) i dohrani u slučaju da ne mogu ili ne žele dojiti. Da bi dojenje bilo učinkovito, bitno je ispravno držanje i podupiranje bebe, a u slučaju dohrane treba biti pažljiv prilikom odabira adaptiranog mlijeka.

Radionice će se održavati dva puta tjedno po 2,5 h. Moguće je sudjelovanje u čitavom ciklusu radionica, ali i u pojedinim radionicama.

Cijena:

Čitav ciklus: 1800 kn

Pojedina radionica: 300 kn

Ciklus radionica počinje 1.2.2020.

Na info@bebe.hr možete dobiti sve dodatne informacije i rezervirati termin.

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close