Najveći trendovi u estetskoj kirurgiji za 2019. godinu

 

Popularnost estetske kirurgije ne jenjava. Dapače, tretmani kao što su fileri za usne i baby botoks (manje doze botoksa za prirodniji izgled) su sve traženiji. No, beauty norme se ipak mijenjaju pa pretjerano umjetan izgled zamjenjuju puno suptilnije promjene u izgledu kao što je nekirurška korekcija nosa koja koristi filere kojima se ispravljaju nesavršenosti.
Saznajte koji će tretmani biti najtraženiji u 2019. godini:

Tweakment


Vrijeme prenaglašenih usana i ostalih dramatičnih kozmetičkih intervencija polagano prolazi. Pacijenti estetske kirurgije sve više traže suptilnije izmjene u izgledu i što manje invazivne postupke. U kombinaciji s užurbanim životom i sve manje dostupnog vremena za oporavak, dolazi do rasta popularnosti tzv. tweakmenta. To je termin za sve suptilne i neinvazivne popravke na licu.
Vjerojatno najpopularniji među njima je nekirurška korekcija nosa. Dermalnim filerima se naglašavaju određene konture, a gubi se naglasak s onih koje ne želimo naglasiti i nos dobiva više definicije. Ovaj postupak je idealan za one s manjim nepravilnostima.

 

Privremeni facelifting

Poznat i pod nazivom mini facelift, postupak koji se izvodi pod lokalnom anestezijom i puno je manje invazivan od potpunog faceliftinga. Također nema otečenih dijelova lica ili vidljivih šavova jer se oni nalaze na vlasištu i skriveni su kosom. Tretman je sve popularniji među zaposlenim ljudima koji nemaju vremena za dugotrajne oporavke.

 

Presađivanje kose


Posljednjih godina se sve veći broj muškaraca odlučuje na ovaj korak, a taj trend nije u opadanju niti u 2019. Čak postaje sve popularniji jer je i tehnika izvođenja postupka sve modernija. Sve veći broj poznatih osoba javno priznaje presađivanje kose čime taj postupak prestaje biti tabu i za ostale muškarce.

EVLA


Varikozne vene su jedan od sve češćih beauty problema do kojeg najčešće dolazi zbog stila života, odnosno posla koji provodimo na nogama. U eri Instagrama, svi žele izgledati što bolje, a varikozne vene narušavaju inače savršene ljetne fotografije.
Endovenska laserska ablacija (EVLA) je moderan postupak uklanjanja varikoznih vena laserom. Izvodi se pod lokalnom anestezijom i nakon njega nije potrebna hospitalizacija.

 

Operacija deformiteta stopala

Hallux Valgus ili čukljevi su najčešća deformacija stopala. Palac se naginje prema ostalim prstima i dolazi do iskakanja kosti s desne strane palca. Ova deformacija može biti prilično neugodna i bolna i otežavati kretanje. Brojni su razlozi zašto nastaje, a jedan od njih je i neudobna obuća kao što su cipele s visokom potpeticom.

U modernijim bolnicama dostupne su minimalno invazivne operacije koje zahtijevaju samo lokalnu anesteziju i brzo uklanjaju čukljeve. Pacijenti se gotovo odmah mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima, bez potrebe za upotrebom štaka. Željno očekujemo dostupnost takvih tretmana i u Hrvatskoj!

 

Izvor: www.marieclaire.co.uk