Kako pojačati učinak vitamina C za postizanje blistave kože?

Svi već znamo koliko nam je bitan vitamin C za imunitet i da nas drži podalje od liječnika. Ali osim imuniteta, kada je u pitanju njega kože, vitamin C je „must have“ za postizanje prirodno blistave kože iz snova.

 

Kako nam pomaže vitamin C?

Osim što rješava niz problema s kožom, ovaj božanstveni vitamin može potaknuti proizvodnju kolagena. Što je odlična vijest svima koji žele zagladiti bore i učvrstiti kožu.

Također na taj način štiti nas od oštećenja slobodnih radikala i ublažava neujednačen ten. Zapravo jedan je od najučinkovitijih sastojaka za posvjetljivanje kože. Stoga se koristi za liječenje hiperpigmentacije, uključujući staračke pjege i tamne mrlje.

 

Kombiniranje vitamina C s drugim sastojcima

Ako ste već upoznati sa čarobnim moćima voljenog vitamina i već ga koristite za rješavanje problema s kožom – moguće je da ste spremni za „next level“. A to je miješanje vitamina C s drugim sastojcima za njegu kože!

Naime kada se kombinira s drugim sastojcima, vitamin C može pomoći povećati njihovu učinkovitost. Kao što je to npr. u proizvodima kod zaštite od sunca gdje miješanje vitamina C sa SPF-om može povećati učinkovitost proizvoda za zaštitu od sunca i dodatno zaštititi kožu od UV oštećenja.

I ako ste sada rekli, odlično idem kombinirati vitamina C i napraviti dodatan boost pričekajte još malo!

Naime koliko god da je savršen u kombinacijama, isto tako je bitno i da je u pravim kombinacijama odnosno da neće sa svim elementima koje koristite u vašem svakodnevnom režimu imati dobrobit. Zato provjerite uvijek prije nego ga dodate u svoju rutinu kako se slaže sa ostalim proizvodima odnosno njihovim sastojcima koje koristite u svojoj dnevnoj rutini.

Ono što je odlična vijest je da se vitamin C obožava se s hijaluronskom kiselinom. Stoga ih slobodno koristite zajedno! Dapače daju i dodatnu zaštitu kod osoba sa jako osjetljivom kožom koja reagira i na C vitamin.

 

Kolika doza vitamina C – je prava doza?

 

Kada je u pitanju odabir pravog proizvoda s vitaminom C, preporuča se vitamin C s postotkom između osam i 20 posto za maksimalnu učinkovitost. Manje od osam posto nije baš tako učinkovito, a više od 20 posto može biti jako iritantno za kožu.

Ali ako ste početnik s vitaminom C, uzimajte ga polako. Vitamin C može biti kiseo i izazvati iritaciju kože ako se koristi u visokim koncentracijama. Iz tog razloga najbolje je početi s nižom koncentracijom i povećati dozu ako vaša koža ne pokazuje znakove iritacije.

POVEZANO: 5 prednosti sumpora za njegu kože koje vjerojatno niste znali