Bademovo ulje u njezi kože

Ako imalo pratite zbivanja u svijetu njege kože, vjerojatno ste već čuli o dobrobitima bademovog ulja za kožu. Godinama je bademovo ulje poznati po svom pozitivnom učinku na kožu. Čak su u staroj Kini i u Ayurvedskim školama medicine učili kako koristiti bademovo ulje za razna stanja kože. Donosimo vam neke od najboljih učinaka.

Hidratizira kožu

Bademovo ulje je bogato masnim kiselinama, vitaminom E i proteinima, a i vrlo lako se upija u kožu. To je vrlo važno zbog hidratacije kože, posebno zimi kad je kože isušenija nego inače.

Bademovo ulje pomaže nadoknaditi prirodna ulja u kožu koja nestaju zbog vremenskih uvjeta ili preagresivnih sredstava za čišćenje.

Pomlađuje kožu

Bademovo ulje pomaže regeneraciji kože, ujednačava ten i popunjava bore za mladenački izgled kože.

Smanjuje upale na koži

Bademovo ulje prodire duboko u kožu i utječe na bakterije koje uzrokuju upale i izbijanje akni i prištića.

Ublažava štetu izazvanu UV zračenjem

Moramo još napomenuti kako je svakodnevna zaštita od UV zračenja obavezna u vašoj dnevnoj rutini njege, koje god godišnje doba bilo u pitanju. Ako se niste baš pridržavali tog pravila, bademovo ulje može ublažiti vidljiva oštećenja na koži.

 

DORA bademova krema

Dora bademova krema sadrži BIO-bademovo ulje. Pogodno je njezi suhe i normalne kože. Daje koži mekoću, elastičnost, glatkoću i baršunasto-glatki osjećaj nakon nanošenja. Ima jako hidratantno svojstvo jer sadrži spojeve koji mogu vezati molekule vode i zadržati ih u koži. Jednostruko nezasićene kiseline iz bademovog ulja pomažu koži da izgradi stanične membrane i tako odgodi nastanak bora te ublaži postojeće. Bademova krema sadrži još kolagen i elastin koji su poznati saveznici u borbi protiv bora. Kolagen koži daje elastičnost, omogućuje joj hidriranost i zdrav, sjajan izgled. Elastin daje koži čvrstoću – kliničkim ispitivanjima je dokazano da je nakon primjene preparata s elastinom došlo do značajnog poboljšanja strukture elastičnosti vlakana u koži i do povećanja elasticiteta kože i njenog estetskog izgleda. Koncentracija elastina u preparatima je 5- 10 %. Kada se lokalno primjenjuje vitamin A obnavlja oštećene stanice kože dok vitamin E djeluje kao jaki antioksidans i štiti stanice. Vrlo dobro hidratizira kožu, djeluje protuupalno te umanjuje tragove starenja.

Ne sadrži mineralna ulja i parabene!

Više informacija možete naći ovdje.