7 beauty savjeta za mladenački izgled

Tužna istina je da proces starenja započinje rođenjem, a brzina kojom se taj proces odvija u vrijeme kada smo djeca uvelike se razlikuje kako postajemo stariji. Okoliš, genetika, stres i način života samo su neki od čimbenika koji utječu na izgled naše kože.

Kako bismo što dulje vremena očuvali prirodnu ljepotu i zdravlje kože važno je svakodnevno i dosljedno brinuti se o onome što imamo. Naša koža stalno je izložena vanjskim utjecajima zbog kojih joj je potrebna naša pomoć kako bi bila zdrava, lijepa i mladenačkog izgleda.

Beauty savjeti za zdravu, svježu i blistavu kožu

Hidratacija prije svega

Jeste li danas popili 8 čaša vode? Dok ovo čitate posegnite za vodom jer bez nje nema zdravog i mladolikog izgleda kože. Tijelu je potrebna tekućina (čitaj: voda) koja će hidratizirati i očistiti organizam od toksina.

Zaštita od sunca je obavezna

Svi volimo sunce. Iako sunce, u određenoj mjeri, može imati pozitivan utjecaj na raspoloženje, osigurati vitamin D, poboljšati cirkulaciju te ojačati metabolizam i produktivnost, pretjerano izlaganje vrlo je štetno. UV zrake uzrokuju rak kože, preuranjeno starenje i neželjene tamne mrlje poznate kao hiperpigmentacija. Ako uživate na suncu, obavezno koristite odgovarajući proizvod sa zaštitnim faktorom i obnavljajte ga redovito.

Čista koža – put do vječne mladosti

Koliko ste puta otišli na spavanja bez skidanja make up-a? Čišćenje, ujutro i navečer, iznimno je važno za normalno funkcioniranje i lijep izgled kože. Ujutro je s lica potrebno ukloniti višak sebuma i ostatke noćne njege dok se na kraju dana s lica čiste ostaci dnevne njege, make-up-a, nečistoće i prljavština nakupljena tijekom dana. Čišćenje kože prije spavanja neophodno je kako bi ona čim duže zadržala svjež i mladenački izgled. Dakle, čišćenje lica usporava starenje kože.

Jedite zdravo

Oni si što jedeš i tako se osjećaš. Nepravilne prehrambene navike mogu uzrokovati depresiju, debljanje i bolesti. Povećanje kilograma uzrokuje širenje kože, što uz gubitak elastičnosti koji dolazi s godinama, znači opuštena koža. Najbolje rješenje za to je održavanje odgovarajuće težine. Želite li održati tjelesnu težinu nemojte jesti više kalorija no što možete potrošiti. Svaki dan izdvojite minimalno 30 minuta za tjelesnu aktivnost.

Don’t worry, be happy

Sreća je ključ dugovječnosti! Svaki dan izdvojiti vrijeme za opuštanje, činite stvari koje vas usrećuju i smijte se puno. Izliječit ćete svoje tijelo i um.

Potaknite proizvodnju kolagena

Starenjem se snižava razina kolagena u stanicama kože i to za 1% svake godine. Kako biste kožu održali elastičnom u rutinu njege uvrstite kozmetičke preparate koji mogu potaknuti proizvodnju kolagena i tako odgoditi pojavu daljih znakova starenja.

Spavajte dovoljno

Da bi koža izgledala zdravo neophodan je san. Tokom sna hormoni stresa se spuštaju na normalnu razinu i na taj način se stanice regeneriraju i podmlađuju.