Eucerin AQUAporin Active – odgovor dehidriranoj koži

Hidratacija kao pravilo

 Dobro hidrirana koža glatka je, podatna i blistava. Kada je narušena prirodna zaštita kože, ona gubi vlagu i postaje dehidrirana. Dehidrirana koža izgleda mlohavo, zateže i ne uspijeva držati vanjske iritanse pod kontrolom i zato postaje osjetljiva. 90% ljudskog tijela čini voda tako da je hidratacija iznutra, ali i izvana neophodna za normalno funkcioniranje organizma. U ovom slučaju pravilo umjerenosti ne vrijedi jer se s hidratacijom nikada ne može pretjerati. I mali nedostatak vode u koži može potaknuti stvaranje bora. Koža može postati beživotna i brže stariti jer gubi elastičnost, a slabi i njeno vezivno tkivo. Oko očiju se mogu stvoriti tamni kolutovi i natečenost, a problem dehidrirane i osjetljive kože može zahvatiti svakoga, neovisno o tipu kože.

 

Više od 70% osoba iskusilo je dehidriranost kože u jednom periodu svoga života, a simptome dehidrirane kože opisuju kao:

  • osjećaj suhoće i zatezanja kože
  • koža koja izgleda umorno i beživotno
  • neugodnost nakon čišćenja kože
  • povećana osjetljivost kože
  • sklonost oštećenjima kože

 

Savršena hidratacija i njega kože

Eucerin AQUAporin ACTIVE losion za tijelo

Dehidrirana koža pati od znatno niže razine vode u gornjim i dubljim epidermalnim slojevima, napeta je i gubi sjaj jer je izgubila prirodnu ravnotežu vode. Zaštitna svojstva kože su oslabljena jer voda isparava, a tada vanjski iritansi mogu lakše prodrijeti u kožu i oštetiti ju. Izostanak kvalitetne hidratacije iz svakodnevne njege može rezultirati i isušivanjem, crvenilom i ljuštenjem kože.

 

Da bi bila zdrava, koži je potrebna voda. Većina hidratacijskih krema poboljšava hidrataciju kože ograničavanjem isparavanja vode iz kože i/ili vezanjem vlage na vanjski sloj kože s pomoću humektanta kao što je primjerice glicerin. Međutim, koža ima vlastiti hidracijski sustav, a Eucerin AQUAporin ACTIVE koristi vlastitu prirodnu mrežu vlažnosti kože kako bi joj se pružila potrebna hidratacija. Ključ hidratacije u koži su akvaporini, mikroskopski kanalići za distribuciju vode između stanica kože lica, čije je otkriće nagrađeno Nobelovom nagradom. Akvaporini održavaju optimalnu razinu hidratacije u koži te podržavaju njezina zaštitna svojstva.

Jedinstvena formula Eucerin AQUAporin ACTIVE njege sadrži glukoglicerol koji aktivira vlastiti sustav hidratacije kože pomoću akvaglicerolporina, a znanstvenim ispitivanjima potvrđeno je da glukoglicerol može prodrijeti u dublje slojeve epiderme i potaknuti stvaranje novih akvaporina. Tako više vlage dospijeva iz stanice u stanicu sve do dubljih slojeva epiderme, a uz redovitu primjenu stalno se i dugotrajno poboljšava hidratacija kože. Osim krema prema vrsti koži, Eucerin AQUAporin ACTIVE njega sadrži inovativni aplikator za nanošenje Eucerin AQUAporin ACTIVE kreme za njegu područja oko očiju. Srebrni vrh raspodjeljuje kremu bez pritiska, hladi i djeluje na otekline i tamne podočnjake, a područje oko očiju djeluje odmoreno i blistavo svježe!

 

Rezultati nakon korištenja AQUAporin ACTIVE njege su trenutačno vidljivi i dugotrajni. Koža izgleda sjajno, a na dodir je meka i glatka, podatna i svježa.

 

Dehidrirana koža je stanje kože, a ne tip kože

 

Eucerin AQUAporin ACTIVE – osvježavajući gel za tuširanje

Budući da svaki tip kože, normalna, suha, masna, mješovita, može postati dehidriran, Eucerin AQUAporin ACTIVE dostupan je i prilagođen različitim vrstama kože. Njega pruža intenzivnu, 24-satnu hidrataciju, ublažava osjećaj zategnutosti i čini da koža izgleda blistavo i zdravo.

 

Čišćenje je važan prvi korak za pripremu kože jer čista koža učinkovitije upija aktivne sastojke iz njege Eucerin AQUAporin ACTIVE. Savjetuje se izbjegavati gruba sredstva za čišćenje jer ona mogu ukloniti prirodne zaštitne lipide s kože zbog čega postaje osjetljivijom. Uvijek je potrebno dobro navlažiti kožu kako bi joj se pružila vrhunska zaštita. Svakodnevna rutina njege lica dvaput dnevno, ujutro i navečer, u kombinaciji s Eucerin AQUAporin ACTIVE njegom koži će osigurati optimalnu hidrataciju i zdravlje. Eucerin AQUAporin ACTIVE njega za tijelo namijenjena je svim tipovima kože i pruža optimalnu i dugotrajnu hidrataciju, a koža tijela izgleda sjajno i na dodir je meka.