Beauty blogeri: kako uskladiti privatan i poslovni život

Privatni i poslovni život nije uvijek u ravnoteži, posebno ako radite kao freelancer ili vodite vlastiti posao. Kao beauty bloger,osim brojnih sastanaka koje morate odraditi s klijentima i isprobavanja kozmetike potreban vam je i miran kutak za pisanje, optimiziranje vaše stranice, ali i društvene mreže.

Ponekad će vam se činiti da je sve što radite u danu vezano za posao, pa čak i izlasci.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako uskladiti poslovni i privatni život.

 

Napravite raspored

Kako se vaš dan ne bi pretvorio u posao, posao i samo posao, potrebno je napraviti raspored. Ako već imate dogovorene suradnje ili određene recenzije u planu, planirajte sadržaj barem 6 tjedana unaprijed. Rasporedite posao po određenim danima u tjednu (npr. ponedjeljak-četvrtak), a petak ili subotu ostavite za nenadane projekte ili eventualne zaostatke.

Ako imate dogovorena snimanja, nemojte ih zaboraviti ubaciti u raspored i planirati dovoljno vremena za obradu fotografija, ako to radite sami.

Scedulirajte što više postova na društvenim medijima kako se ne bi dogodilo da vam promakne neka objava i da ne morate provoditi čitavo vrijeme na Facebooku i Instagramu. Naravno, ostavite dovoljno vremena za kontakt sa fanovima.

 

Ugodna radna okolina

Izbjegnite rad od kuće ako je moguće. Osim što je broj distrakcija velik, teško je odvojiti posao od svakodnevnog života i moglo bi vam se dogoditi da imate smanjenu produktivnost ili, obrnuto, da radite čitav dan.

Ako postoji mogućnost, zakupite ured ili fleksibilno radno mjesto. Prema istraživanju koje je proveo IWG, vodeći pružatelj usluge fleksibilnih radnih prostora, čak 83% zaposlenika ističe važnost fleksibilnog radnog mjesta.

IWG ima tridesetogodišnje iskustvo u pružanju fleksibilnih radnih prostora , a uz više od milijun radnih prostora i prisutnost u stotinama država, gradova, mjesta i prometnih središta diljem svijeta, ima najveću svjetsku mrežu fleksibilnih radnih prostora i cjelovitu ponudu usluga podrške u poslovanju kako bi ljudima omogućio da se usredotoče na svoje glavne poslovne djelatnosti i uspješno provedu radni dan.

Ako radite u Zagrebu, imamo dobre vijesti za vas! Spaces, poslovni brend IGW-a otvara svoje prostore upravo u Zagrebu, u studenom 2019.

Spaces pruža kreativna radna okruženja s jedinstvenim poduzetničkim duhom na stotinama lokacija diljem svijeta. Njegovi su radni prostori osmišljeni kako bi nadahnuli one koji razmišljaju izvan okvira, stvaraju inovacije i mijenjaju pravila igre te kako bi im pomogli u ostvarenju ciljeva.

U poslovnoj četvrti Zagreba, na križanju Slavonske avenije, Heinzelove ulice i Radničke ceste, smjestio se Spaces Matrix, kreativno i moderno radno okruženje koje profesionalcima i kreativcima pruža dinamično mjesto za rad. Poslovna zgrada A+ kategorije opremljena je visokotehnološkim uredskim prostorima, konferencijskim dvoranama, sobama za sastanke te coworking prostorima.

Saznajte više ovdje.

Odredite vrijeme kad ćete isključiti mobitel i laptop

Čak i ako nemate partnera i obitelj, neophodno je odvojiti vrijeme za sebe i svoje potrebe. Kada radite kao freelancer ili vodite vlastiti posao, znate da ne postoji radno vrijeme od 8 do 16 sati, ali radni dan ne treba trajati niti 24 sata.

Odredite razdoblje u danu u kojem se nećete javljati niti provjeravati mailove. Iskoristote ih za sebe i svoje potrebe ili za provođenje vremena s obitelji ili prijateljima.

 

Naučite reći ne

Nemoguće je svima udovoljiti. Ne morate preuzeti poslove koji vam ne odgovaraju, nemate vremena za njih ili su loše plaćeni. Ne morate surađivati s brendovima koji se ne uklapaju u strategiju vašeg bloga.

Radite poslove koje možete kvalitetno odraditi i uz koje ćete moći kontrolirati svoje vrijeme.

 

Nemojte biti prezaposleni

U blogerskom svijetu se prezaposlenost često romantizira i smatra se da je blogerica koja nikad nema vremena jako uspješna. Nemojte se uhvatiti u tu zamku. Prezaposlenost vam nije cilj i popunjavanje svake slobodne sekunde poslom nije dobro za vaše zdravlje.

Mislite na sebe i povremeno radite stvari u kojima uživate!