Najveći trendovi u estetskoj kirurgiji za 2019. godinu

 

Popularnost estetske kirurgije ne jenjava. Dapače, tretmani kao što su fileri za usne i baby botoks (manje doze botoksa za prirodniji izgled) su sve traženiji. No, beauty norme se ipak mijenjaju pa pretjerano umjetan izgled zamjenjuju puno suptilnije promjene u izgledu kao što je nekirurška korekcija nosa koja koristi filere kojima se ispravljaju nesavršenosti.
Saznajte koji će tretmani biti najtraženiji u 2019. godini:

Tweakment


Vrijeme prenaglašenih usana i ostalih dramatičnih kozmetičkih intervencija polagano prolazi. Pacijenti estetske kirurgije sve više traže suptilnije izmjene u izgledu i što manje invazivne postupke. U kombinaciji s užurbanim životom i sve manje dostupnog vremena za oporavak, dolazi do rasta popularnosti tzv. tweakmenta. To je termin za sve suptilne i neinvazivne popravke na licu.
Vjerojatno najpopularniji među njima je nekirurška korekcija nosa. Dermalnim filerima se naglašavaju određene konture, a gubi se naglasak s onih koje ne želimo naglasiti i nos dobiva više definicije. Ovaj postupak je idealan za one s manjim nepravilnostima.

 

Privremeni facelifting

Poznat i pod nazivom mini facelift, postupak koji se izvodi pod lokalnom anestezijom i puno je manje invazivan od potpunog faceliftinga. Također nema otečenih dijelova lica ili vidljivih šavova jer se oni nalaze na vlasištu i skriveni su kosom. Tretman je sve popularniji među zaposlenim ljudima koji nemaju vremena za dugotrajne oporavke.

 

Presađivanje kose


Posljednjih godina se sve veći broj muškaraca odlučuje na ovaj korak, a taj trend nije u opadanju niti u 2019. Čak postaje sve popularniji jer je i tehnika izvođenja postupka sve modernija. Sve veći broj poznatih osoba javno priznaje presađivanje kose čime taj postupak prestaje biti tabu i za ostale muškarce.

EVLA


Varikozne vene su jedan od sve češćih beauty problema do kojeg najčešće dolazi zbog stila života, odnosno posla koji provodimo na nogama. U eri Instagrama, svi žele izgledati što bolje, a varikozne vene narušavaju inače savršene ljetne fotografije.
Endovenska laserska ablacija (EVLA) je moderan postupak uklanjanja varikoznih vena laserom. Izvodi se pod lokalnom anestezijom i nakon njega nije potrebna hospitalizacija.

 

Operacija deformiteta stopala

Hallux Valgus ili čukljevi su najčešća deformacija stopala. Palac se naginje prema ostalim prstima i dolazi do iskakanja kosti s desne strane palca. Ova deformacija može biti prilično neugodna i bolna i otežavati kretanje. Brojni su razlozi zašto nastaje, a jedan od njih je i neudobna obuća kao što su cipele s visokom potpeticom.

U modernijim bolnicama dostupne su minimalno invazivne operacije koje zahtijevaju samo lokalnu anesteziju i brzo uklanjaju čukljeve. Pacijenti se gotovo odmah mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima, bez potrebe za upotrebom štaka. Željno očekujemo dostupnost takvih tretmana i u Hrvatskoj!

 

Izvor: www.marieclaire.co.uk

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close