Najbolje vrijeme za nanošenje losiona za tijelo zaista postoji

Losion za tijelo je neophodan proizvod u svakodnevnoj njezi želimo li  meku, hidriranu i glatku kožu. Bilo da njegujemo suhe laktove, dehidrirane noge ili grubu kožu na petama primjena hranjivog losiona ključna je za postizanje i održavanje svilene kože. Pokazalo se, međutim, da u stvari postoji pravo vrijeme i način nanošenja vašeg omiljenog losiona za tijelo. Otkrivamo kada i kako!

Kada je najbolje koristiti losion za tijelo?

Koristite losion nakon tuširanja

Jedno od najboljih razdoblja za nanošenje losiona za tijelo je neposredno nakon tuširanja jer mokra kože ima najviše vlage, a većina losiona najbolje djeluje kada je koža već ‘hidrirana’. Nakon tuširanja voda brzo isparava s kože, što ju može ostaviti suhom i zategnutom. Osim toga, suhoća može pogoršati izgled znakova starenja kože, uključujući bore i fine linije. Najbolji način da se odgode ovi nepoželjni simptomi je nanošenje losiona odmah nakon tuširanja dok je koža još uvijek blago vlažna.

Nanesite losion na kožu prije vježbanja

Trčite li na otvorenom ili vježbate u parku kožu izlažete vanjskim nadražujućim čimbenicima. Visoke temperature, hladnoća, vjetar ili kiša mogu isušiti kožu zato je važno prije treninga nanijeti hidratantnu njegu. Ako je vrijeme posebno hladno ili je zrak suh, to će pomoći smanjiti suhoću koja se može pojaviti nakon završetka treninga.

Losion za tijelo je obavezno nanijeti nakon depilacije

Uz uklanjanje neželjenih dlačica na tijelu, brijanjem se uklanja i gornji sloj površinskih stanica sličan pilingu. Da biste zaštitili novootkrivenu kožu od suhoće, kao i ublažili iritaciju od žileta, nakon brijanja obavezno nanesite losion za tijelo.

Nanesite losion prije odlaska na spavanje

Vlaga se izvlači iz kože dok spavamo, pa je nanošenje losiona za tijelo ili maslaca neposredno prije spavanja ključno. Osim toga, meka i glatka koža uvijek je lijep osjećaj dok kliznete među svilene plahte.

Kako najbolje nanijeti hidratantni losion ili maslac za kožu?

Da biste maksimalno iskoristili prednosti svog losiona za tijelo slijedite sljedeće korake.

# 1. korak

Na četvrtinu dlana nanesite svoj omiljeni losion ili maslac za tijelo.

# 2. korak

Utrljajte losion između dlanova nekoliko sekundi kako biste ga zagrijali.

# 3. korak

Pomoću obje ruke laganim kružnim pokretima masirajte losion na manjem području kože.

 # 4. korak

Po potrebi ponovite gornje korake kako biste cijelo tijelo nahranili hidratantnom njegom. Ovisno o suhoći kože možete biti slobodniji prilikom nanošenja i koristiti više losiona. Budite posebno izdašni na područjima zadebljale kože, poput laktova, stopala ili koljena.

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close