Maska za kosu – beauty must have

Različiti sastojci za različite probleme

Svi tipovi kose mogu koristiti masku, normalna, suha pa čak i masna kosa – posebno ako je u korijenu masna a na dužinama suha. Vrlo je važno, u tom slučaju odabrati šampon koji je namijenjen masnom vlasištu, koji čisti i uklanja višak sebuma te uspostavlja ravnotežu, dok je za suhe vrhove odlično koristiti masku za dubinsku hidrataciju.

Maske za kosu

Ako je kosa tanka također je odličan izbor maska koja hidratizira. Maske za hidrataciju obično sadrže pantenol i hijaluron koji vraćaju kosi vlagu i sprječavaju daljnju dehidraciju, no neće pretjerano otežati čak i tanje tipove kose.
Kemijski tretirana te oštećena kosa zahtijeva maske s proteolipidima i keratinom koje restrukturiraju unutrašnjost vlakana, dok je za bojanu kosu, koja nije pretjerano oštećena, odlična maska koja zaključava pigmente boje u strukturi, produljuje intenzitet i sjaj boje. Hranjive maske su nešto teže teksture, guste i luksuzne te ponekad podsjećaju na maslac.

Kako funkcioniraju?

Većina maski  ima isti zadatak – kosi pružiti dodatnu, dubinsku njegu te spriječiti nastanak oštećenja bez obzira jesu li ona izazvana suhoćom kose, bojom ili toplinskim djelovanjem. Svoj blagotvoran učinak mogu zahvaliti naprednim tehnološkim rješenjima, ali i prirodnim njegujućim uljima koja su sve popularniji sastojak. Nažalost, popularan sastojak u proizvodima za kosu je i alkohol, koji će vašu kosu oštetiti, a poželjno je i da maska ne sadrži silikone.

Kraća kosa, druga vrsta njege

Dakako, maska je neizostavan dio njege za žene s dugom kosom, no što je s onima koje imaju kratku kosu ili pak bob. Učestalost korištenja maske naravno ovisi o stanju kose i njenim potrebama. Slična je stvar i s kratkom kosom, iako je to uvijek poprilično nezgodno radi vlasišta, stoga se za kratku kosu preporučuju brzi tretmani obnove u salonima ili korištenje laganih, ali hranjivih regeneratora u spreju koji će zatvoriti kutikulu vlasi i štititi od daljnjih oštećenja.

Idealan odabir bi bila profesionalna maska za kosu, kakve se koriste u frizerskim salonima zbog visoke koncentracije hranjivih sastojaka. Jednako je važno da masku koristite prema uputama na pakiranju te da je ne ispirete prebrzo, ali niti prekasno. Uz masku je potrebna i redovita njega u vidu zaštite od topline, proizvodi sa SPF faktorom i sl, jer samo kombinacijom svih tih faktora vaša kosa može biti blistava.

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close