Je li kozmetički proizvod djelotvoran?

Na tržištu je dostupan velik broj kozmetičkih proizvoda i teško je odlučiti koji bi vam najbolje odgovarao, posebno ako vaša rutina njege ima više koraka i volite isprobavati novitete čim izađu na tržište.

Znate li kako procijeniti je li proizvod djelotvoran za vas? Pročitajte u nastavku.

Problem: Nema brzih rezultata

Prije nego što potpuno otpišete proizvod, dajte mu dovoljno vremena. Ciklus obnove kože traje 4 tjedna pa dajte proizvodu barem toliko vremena da bi mogao pokazati djeluje li. Stručnjaci preporučuju čak 6 do 8 tjedana korištenja prije nego li ga izbacite iz rutine njege.

 

Problem: Više ne djeluje

BeautyMe - Kozmetički proizvodiProizvod je prije djelovao, ali je čini vam se kao da više ne pokazuje neko posebno djelovanje na koži. Niste u krivu. Ovo je učestali problem, posebno s hidroksi kiselinama i retinolima. jednom kad se vaša koža navikne na formulu možda će vam biti potrebne više koncentracije aktivnih sastojaka kako biste vidjeli pozitivne učinke na koži.  Ako ne želite koristiti više koncentracije, pokušajte proizvod koristiti češće nego inače.

Problem: Proizvod odlično djeluje, ali uz crvenilo i iritacije

Ponekad je moguće da se naknadno pojave iritacije kod proizvoda koji je do tada imao dobru podnošljivost na koži. Kako biste bili sigurni o kojem je proizvodu iz vaše rutine riječ, izbacite sve i polagano vraćajte jedan po jedan korak rutine nakon što se koža umiri. Proizvod na koji koža ponovo reagira izbacite iz rutine.

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close