Jantar (Amber)

Postoje dvije supstance sličnog imena: jantar (amber) i ambergris (sivi amber). Oboje su ugodnog, slatkastog mirisa, ali dok je ambergris potpuno prirodan, jantar je zapravo sintetički miris. je čvrsta, voskasta supstanca, sive boje i osebujnog puderastog mirisa sa slatkastom nijansom mošusa i mora. Ambergris je nusproizvod kitova (napomena: niti jedan kit nije ozlijeđen u njegovoj proizvodnji, što je potpuno fascinantan proces).

Zbog svojih je sastojaka stoljećima korišten za razne namjene – od afrodizijaka do začina. Stari Egipćani su ga koristili kao tamjan, a Rimljani dodavali u vino. Na Bliskom Istoku je korišten za proizvodnju parfema i kao lijek.

I danas se koristi u proizvodnji parfema, ali zbog jako visoke cijene, a i načina dobivanja, pronađena je zamjena – jantar.

Jantar

Jantar kao sastojak parfema uopće ne potječe od jantara – one vremenski otvrdnute smole koja se često oblikuje u nakit. Dobiva se od biljaka u kojima se nalazi ambrein, mirisna supstanca koja podsjeća na ambergris – labdanuma, benzoina, vanilije i angelike.

Jantar se kao parfemski sastojak prvi put predstavio krajem 1800-ih, izumom sintetičke vanilije (vanilin); danas je toliko široko korišten u parfemima u orijentalnom stilu da ima i vlastitu kategoriju mirisa (jantarno-orijentalni).

Miris je topao i izuzetno erotičan, a parfemu daje dubinu i seksualnost.

 

Oriflame Amber Elixir kolekcija

Zlatna toplina dragocjenog jantara… Misterija, zavođenje… Na granici dopuštenog…

Amber Elixir parfemska voda

Uživajte u zagonetnoj toplini dragocjenog jantara. Raskošni mirisni dragulj koji je primamljiv, tajanstven i zavodljiv.

Inspiriran toplinom, sjajem i raskošnom ljepotom zamamnog jantara, ovaj zavodljivo-senzualni, ali i umirujući miris kao da miluje kožu.

  • Orijentalno-drvenasti miris protkan vanilijom s notama slasnog crnog ribiza, privlačnog heliotropa i raskošne sandalovine
  • Elegantna, klasična rebrasta staklena bočica s modernim metalnim poklopcem zlatne boje

Amber Elixir mirisna krema za tijelo

Raskošno hidratantna krema za tijelo obogaćena zavodljivim Amber Elixir, neodoljivim orijentalno-drvenastim mirisom s mandarinom, heliotropom i jantara. Predivno mirisno iskustvo koristite li je samostalno ili u kombinaciji s Amber Elixir parfemskom vodom.

 

 

 

 

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close