Zašto koža gubi sjaj

Svježa i ružičasta put je najveći pokazatelj mladenačkog izgleda, a jedan od dodatnih pokazatelja je sjaj kože. Kad smo mladi naša koža blista bez prevelikih ulaganja s naše strane. Kako starimo, tako i koža postaje manje blistava iz brojnih razloga. Prvi korak u vraćanju blistave kože je otkrivanje razloga zašto ona postaje siva i bez sjaja. Pročitajte najčešće razloge zašto koža gubi sjaj i kako ga vratiti!

 

RAZLOG 1: DOB


Najvažniji razlog gubitka sjaja i sivog i ovješenog izgleda kože su godine. Kako starimo, proces obnavljanja kože se usporava. laički rečeno, koža sporije odbacuje mrtve stanice kože kako bi se ispod njih vidjela zdrava, sjajna koža. Stare i mrtve stanice kože ne reflektiraju svjetlost jednako kao mlade stanice i zbog toga koža gubi sjaj.

Rješenje: Jedan od najjednostavnijih načina za odstranjivanje mrtvih stanica kože je piling. Možete pokušati s kemijskim pilingom koji sadrži alfa-hidroksi kiseline (AHA) ili mehanički piling s česticama koje nježno uklanjaju mrtve stanice kože. Važno je znati da u slučaju korištenja AHA kiselina morate dodatno zaštititi kožu od sunca. Zaštita od sunca bi trebala biti dio dnevne rutine njege.

 

REASON 2: SUHOĆA


Još jedan razlog za siv i beživotan izgled kože je suha i dehidrirana koža. Kad koži nedostaje vlaga, dolazi i do nedostatka sjaja. Fine linije i bore su vidljivije, a tekstura kože je gruba. Suhoća također može izazvati nedovoljno ljuštenje mrtvih stanica kože. Suha koža može biti tip kože, ali suhoća može biti izazvana i drugim razlozima kao što su vremenski uvjeti, nedostatak hidratacije i korištenje neodgovarajućih proizvoda za čišćenje.

Rješenje: Najbolji način za pobijediti suhoću kože? hidratacija! Tri koraka njege bi se obavezno trebala naći u vašoj dnevnoj rutini njege: Zaštita od sunca, čišćenje i obavezna hidratacija.

 

REASON 3: ŽIVOTNE NAVIKE


Dok najveći utjecaj imaju dob i suhoća, postoje i indirektni razlozi nedostatka sjaja kože. Životni stil ima velik utjecaj na kožu: prehrana, vježbanje i nezdrave navike kao što je pušenje igraju veliku ulogu u izgledu kože.

Rješenje: Pušite? Odmah prestanite. Pušenje može izazvati siv i beživotan izgled kože. Vježbajte što je više moguće kako biste poboljšali cirkulaciju i vratili zdrav izgled kože. I posljednji savjet, jedite što više voća i povrća, pijte više vode i izbacite alkohol i rafinirane šećere iz prehrane. Iako ne postoje dokazi da je sjaj kože povezan s prehranom, zdrava prehrana nikad ne može škoditi!