Zašto koristiti sredstva za zaštitu kose od topline?

Svi već znamo da nije dobro dugo sjediti na suncu bez kreme za sunčanje. Ali isto tako možemo zaključiti da bi prije korištenja pegle za kosu ili uvijača bilo poželjno nanijeti sredstvo za zaštitu od topline.

 

Zašto koristiti sredstva za zaštitu kose od topline?

Proizvodi za njegu i zaštitu kose od topline rade granicu između vaše kose i topline što sprječava lomljenje, kovrčanje i sveobuhvatno oštećenje folikula kose. Oni također štite kosu od topline prilikom samog feniranja kose.

Što tražiti u sredstvu za zaštitu od topline?

Kako bi znali koje sredstvo je najbolji izbor za Vas, dobro je znati i na što treba obratiti pažnju prilikom odabira sredstva kojima štitite kosu od topline. Hidratantni sastojci koji privlače vlagu mogu biti vrlo korisni. Hidratizirana kosa znači i zdravija kosa. A neki sastojci koje bi svakako trebali potražiti u željenom proizvodu su glicerin i hijaluronska kiselina.

Osim hidratantnih sastojaka, dobra je ideja potražiti i sastojke za jačanje koji predstavljaju dodatni sloj obrane od oštećenja uzrokovanih toplinom. To mogu biti razne aminokiseline ili keratin.

 

Koliko je važno koristiti sredstvo za zaštitu od topline?

Ako ćete raditi bilo kakvu vrstu toplinskog stiliziranja kose, sredstva za zaštitu od topline vrlo su bitan korak. Bilo da ju sušite fenom ili koristite peglu ili uvijač za kosu. Posebno su važni za njegu obojene i oštećene kose, ali bi ih zapravo svi trebali koristiti.

Za najbolje rezultate preporučuje se korištenje sredstava za zaštitu od topline kao prvog koraka u Vašoj rutini njege kose nakon pranja. A nakon što ste ih nanijeli možete nastaviti s uobičajenim oblikovanjem i stiliziranjem kose.

POVEZANO: Savršena rutina njege kože u 6 koraka