Vrijedni savjeti koji Vam mogu puno pomoći kada god idete na put!

idete na put

Kada idete na put uglavnom očekujete uzbudljivo iskustvo, ali čak i najmanja neugodnost može ga pokvariti. Možda ne zvuči tako ozbiljno, ali običan ubod komarca može rezultirati ozbiljnim zdravstvenim komplikacijama. Ili samo nekoliko minuta izlaganja lošem vremenu može pokvariti cijeli odmor. Iako ovo nitko ne želi doživjeti, treba biti potpuno spreman da to izbjegne.

Zato predlažemo da pročitate naše savjete i razmislite slijedeći put kada se spremate za putovanje da ih uklopite u svoje planove.

 

1 Kontakt za hitne slučajeve

Ukoliko idete na put u inozemstvo, prije puta pronađite na internetu kontakt za hitne slučajeve. Naravno ne očekujemo da će nam trebati ali poznavanje kontakta za hitne slučajeve u nekoj zemlji može pomoći u spašavanju života. Pomoću kontakta za hitne slučajeve putnici u opasnosti ili teškim situacijama mogu dobiti upute do medicinskih centara u okolici ili čak zatražiti pomoć.

 

2 Obavijestite nekoga o svojim planovima

Obavještavanje nekoga kada idete na put o vašim planovima putovanja dio je plana za hitne slučajeve. Ovo može pomoći da se lako pokrene misija spašavanja u slučaju da zatreba. Član obitelji ili prijatelj može biti pouzdana strana za slanje kopije plana puta.

 

3 Dobijte informacije o vremenu i okolišu i stanju

Provjeriti vremensku prognozu odredišta prije posjeta. S ovim informacijama možete se pripremiti za sve s čime se možete suočiti.

Grmljavinska nevremena, uragani, vulkanske erupcije i poplave također su vremenski uvjeti koji mogu odmah pokvariti odmor i dovesti putnike u ozbiljnu opasnost. Iako je vrijeme važna stvar koju treba uzeti u obzir, fizičko stanje okoliša također je važno.

Odredište može biti napadnuto komarcima ili hranjeno lošom vodom. Također ne zaboravite provjeriti i koje su mjere opreza s obzirom na pandemiju. Poznavanje takvih informacija unaprijed pomoći će Vam da ostanete ispred izazova i uživate u sigurnom odmoru.

 

4 Dodatna baterija za mobitel i strujni adapter

idete na put

Ne zahtijevaju sve stavke dodatke, ali neke važne zahtijevaju. Zamislite koliko vam može pomoći dodatna baterija kada se zaglavite na nepoznatom mjestu s praznom baterijom. Ili ako dođete na odredište i shvatite da vaša utičnica za struju ne funkcionira pa morate u drugoj zemlji tražiti strujni adapter. Sigurno bi Vam ljepši put bio kada ga ne bi morali trošiti na takve izazove.

 

5 Pronađite više informacija o lokacijama koje posjećujete

Biti svjestan vlastite okoline važno je kako bismo ostali sigurni na nepoznatom odredištu. Iz tog razloga, posebno kada putujete sami, proučite kako doći do lokacije a da izbjegnete sumnjive kvartove. Moguće je da je Vaš smještaj na odličnoj lokaciji ili da je regija koju posjećujete prilično sigurna. Ali uvijek i svugdje postoje mjesta koje je bolje izbjegavati, pogotovo ako ste stranac.

POVEZANO: Kako naše crte lica utječu na prvi dojam?