Trendovi u božićnom ukrašavanju doma

Bez obzira jeste li jedni od onih koji božićnu muziku počnu slušati još u ožujku ili tek dolaskom prosinca počinjete biti euforični, ostanite s nama. Ovaj put izdvajamo 5 neodoljivih trendova u božićnom ukrašavanju doma koji vam mogu poslužiti kao inspiracija ako spadate u drugu grupu ljudi ili vas mogu potaknuti na još poneki novi ukras ako je vaša dekoracija odavno spremna.

Ukrašavanje vrata ove zime je veliki hit

Dekoracija ulaznih vrata posebno je popularna ove godine, što potvrđuje i porast pretraživanja ideja za ukrašavanje vrata za čak 125%. Čak i ako provodite većinu vremena kod kuće, blagdanski ukrašena vrata su divan način da podijelite blagdanski duh s ostatkom susjedstva.

Umjesto bijelog Božića, ovogodišnji će biti plavi

Tko je zainteresiran za ručno izrađene ukrase i dekoriranje stola za Božić, a pritom prati trendove, velika je vjerojatnost da će prevladavati indigo plava boja. Upečatljiva kakva je, izvrsno će se uklopiti kao svečani blagdanski stolnjak ili podloga ispod bora. Ili možda nešto treće, imate li već ideju?

Izvor: amazon.com

Sve što pronađete u šumi itekako može poslužiti kao božićna dekoracija

Suho lišće, grane ubrane u šumi ili komad drveta – sve će se to savršeno uklopiti u blagdanske dekoracije ove zime. Ako nemate ideju gdje ih točno postaviti, predlažemo na ulazna vrata u obliku prekrasnog vijenca ili na stepenice jer ćete od “ulova” u šumi moći izraditi predivnu girlandu, a možda i na stol, što vam se više svidi.

Snijeg posvuda, ali onaj „lažni“

Iako je zbog cjelokupne situacije blagdanska kupovina ove godine započela ranije nego obično, ako među vama ima onih neodlučnih ili onih koji vole last minute kupovinu, obratite pažnju na ukrase koji sadrže lažni snijeg. Ove godine prevladavat će takvi borovi, podloge za bor, ali i kuglice i ostali ukrasi.