Teniska narukvica od dijamanata: Bezvremenska sofisticiranost

Teniska narukvica od dijamanata

Teniska narukvica od dijamanata jednako je moderna i popularna sada kao i prije 30 godina, ona je klasični izraz stila i bezvremenske sofisticiranosti.

U 2022. teniska narukvica blista jače nego ikad, ali sada je pristupačnija, i češće je odabir koji i muškarci i žene kupuju za sebe.

Sjajni su darovi za vaše najdraže koje možete darovati tijekom cijele godine. Tenisku narukvicu možete kupiti kao poklon za vrijeme vjenčanja, Valentinova, zaruka, rođendana ili Božića. I bilo kojeg drugog posebnog dana tijekom cijele kalendarske godine.

 

Koje značenje ima teniska narukvica od dijamanata?

Još od 1980-ih, dijamantna teniska narukvica moćan je statusni simbol. Tradicionalno složeni dar koji se daje ženama za značajne događaje.

Izraz teniska narukvica skovan je zahvaljujući Chris Evert, profesionalnoj tenisačici iz SAD-a, koja je imala plodnu karijeru koja je trajala od 1972. do 1989. Tijekom žestokog meča na US Openu njezina dijamantna narukvica George Bedewi pukla je i pala s njezinog zgloba. To je natjeralo prvakinju da zatraži pauzu za igru ​​kako bi mogla potražiti dragulje. Od tada se naziv teniska narukvica veže za Evert.

 

Možete li nositi dijamantnu tenisku narukvicu svaki dan?

Teniska narukvica od dijamanata

Narukvica je napravljena da bude fleksibilna tako da je možete nositi svaki dan. Bez obzira na prigodu možete izaći s njima, ili igrati tenis.

Budući da su dijamantne teniske narukvice dizajnirane za dodavanje suptilnog sjaja vašem cjelokupnom izgledu, njihovo uparivanje sa satovima mnogo je lakše nego što biste očekivali. Kombinacija izgleda posebno privlačno kada oba komada imaju usklađene plemenite metale. Bilo da se radi o klasičnom žutom zlatu, pročišćenom bijelom zlatu ili romantičnom ružičastom zlatu.

Međutim plivanje s teniskom narukvicom može smanjiti sjaj dijamanta zbog mnogih kemikalija kojima se tretiraju bazeni. Također, sapun i gelovi za kupanje mogu promijeniti boju vaših dijamanata. Dobro je skinuti narukvicu prije kupanja ili tuširanja.

 

Koliko je luksuzna teniska narukvica od dijamanata?

Vaša dijamantna teniska narukvica je rijetka i luksuzna. Ima visoku vrijednost i doći će prosječno između 1.000 i 100.000 dolara, ovisno o kvaliteti.

Kao i druge vrste dijamantnog nakita, teniska narukvica od dijamanata zahtijeva nekoliko razmatranja kako bi se odredila njezina vrijednost.

Postoje četiri faktora koja određuju koliko ćete platiti takvu narukvicu. To uključuje karat, rez, čistoću i boju (prozirnost). Ali i veličina, vrsta i koliko je rijedak.

Pojedinačni dijamant s većom karatnom težinom skuplji je od istaknutih dijamanata. Primjerice loše brušeni dijamant nižeg stupnja boje i čistoće manje je vrijedan od malog dijamanta s višim stupnjem boje, čistoće i brušenja. Kada su u pitanju dijamantne teniske narukvice, one su uglavnom teške između 2 i 10 karata.

Dijamant visoke kvalitete je bezbojan. Kako kamen počinje otkrivati ​​različite nijanse, njegova vrijednost pada. Dijamantni kamen visoke vrijednosti nema inkluzija i mrlja na površini.

 

Na kojoj ruci se nosi?

Obično se teniska narukvica nosi na lijevom zapešću. Budući da je većina ljudi dešnjaka pa ju je udobnije nositi na manje dominantnoj ruci. Naravno, ako ste ljevak, možda će vam biti praktičnije tenisku narukvicu nositi na desnom zapešću.

POVEZANO: Kako održavati svilenu odjeću?