Što koristiti za njegu kože grudi?

njegu kože grudi

 

Što koristimo za njegu kože grudi? Toliko se piše o serumima, kremama i maskama za lice kao da su lijepi dekolte i zdrave grudi zaboravljene! Obično kada se spominju grudi više je u kontekstu seksualnog aduta ili nažalost ozbiljne bolesti.

Mi smo odlučili danas pisati samo o njihovoj njezi koja osim fizičkog ulaganja u ljepotu zapravo daje i dodati efekt. Kontinuiranom njegom grudi žene bolje prihvaćaju svoje grudi i tijelo. Što je bitan aspekt zdravlja i samopouzdanja.

Područje grudi često se zanemaruje kada je u pitanju njega, tako da su češće mrlje i nepravilnosti nego na drugim područjima kože. Koža na prsima isto tako dosta je tanja od kože na našem licu, osjetljivija je na alergene, zbog čega je odabir pravih sastojaka jednako važan kao i rutina za početak.

Također, položaji tijela mogu uzrokovati nabore na koži kao rezultat spavanja na boku ili nošenja push-up grudnjaka, stoga je važno koristiti proizvode koji su prilagođeni tim naborima.

 

Dakle, što točno možemo učiniti da naše grudi budu još ljepše?

Ako koristite piling lica, dobre vijesti! Isti piling koji koristite za lice možete koristiti za njegu kože grudi. Pogotovo ako se borite s istim problemima njege kože na oba područja. Na primjer, ako imate akne na prsima, piling sa salicilnom kiselinom za čišćenje mogao bi pomoći u uklanjanju akni.

Ako pokušavate ciljati na tupost ili promjenu teksture, idite na piling koji sadrži AHA kao što su glikolna ili mliječna kiselina. Samo svakako ograničite svoj piling na maksimalno jednom tjedno, jer pretjerivanje može isušiti vašu kožu.

 

njegu kože grudi

Ako želite spriječiti stvaranje bora na našim prsima

Naša prsa su sklonija znakovima starenja i osjetljivija su od kože na našem licu, što znači da ne trebamo samo razviti pravilan rutinu njege kože prsa, nego i da svoje proizvode trebamo birati mudro.

Zaštita od sunca važna je za sprječavanje pigmentacije i tu se preporučuje obilno nanošenje kreme za sunčanje sa minimalno SPF 30. S obzirom da je koža na prsima sklonija biti osjetljivija i tanja, bitno je proučiti sastojke, jer je tada manja vjerojatnost da će izazvati alergijsku reakciju.

Za opuštenost ili bore, isprobajte proizvode s faktorima rasta i antioksidansima koji pomažu stimulirati kolagen i elastin. Postoje losioni za učvršćivanje grudi koji djeluju na zatezanje kože i smanjenje izgleda strija.

 

Znojenje

Konačno, ako su vaše dojke sklone znojenju, pronađite proizvode protiv upijanja vlage koji mogu biti spas. Od domaćih recepata možete staviti i malo dječjeg pudera ispod grudi. Također dajte svojim prsima više ljubavi i slobode, te ih doma ne “zarobljavajte” grudnjacima!

POVEZANO: Priprema za plažu: Savjeti za zdravo tamnjenje