Što je Emsculpt i kako funkcionira?

Emsculpt

Emsculpt je nekirurški tretman oblikovanja tijela koji je odobrila FDA. I poznat je po svojim impresivnim svojstvima toniranja mišića i sagorijevanja masnoća.

Kako Emsculpt funkcionira?

Emsculpt koristi elektromagnetsku energiju kako bi natjerao mišiće da se skupe u području koje liječite. Proces je sličan onom kako prirodno kontrahiramo svoje mišiće. Međutim Emsulpt preuzima taj proces u mnogo jačem opsegu nego što su to naša tijela u stanju.

Tehnologija izaziva 20.000 mišićnih kontrakcija koje se ne mogu postići voljnim kontrakcijama. Kao npr. trbušnjaka ili čučnjeva u jednoj sesiji. I tada je mišićno tkivo prisiljeno prilagoditi se takvim ekstremnim uvjetima. Reagira dubokim remodeliranjem svoje unutarnje strukture što rezultira izgradnjom mišića i sagorijevanjem masti.

 

Po čemu se razlikuje od ostalih?

Za razliku od ostalih sličnih uređaja Emsculpt tonizira ili gradi mišiće. Također mišići kontrahiraju 20.000 puta u 30 minuta, a to gradi mišićno tkivo baš kao i vježbanje, ali u mnogo većoj mjeri. Sagorijeva lokalne zalihe masti jer ti mišići trebaju kalorije da ih hrane za ovu kontrakciju.

Emsculpt je prvi uređaj koji uklanja masnoću tako što “razrađuje mišiće koji se nalaze u pozadini”. I daje vrhunske rezultate oblikovanja s kojima se postojeće neinvazivne terapije oblikovanja tijela teško mogu mjeriti.

POVEZANO : Donosimo vježbe za uklanjanje sala na vratu!

Tko je dobar kandidat za postupak?

Emsculpt nije tretman za mršavljenje. Najbolji je za pojedince koji su već u dobroj formi i služi kao ‘šlag na tortu’.  Idealni kandidati su vitki pacijenti koji traže tu dodatnu definiciju u trbuhu i podizanju stražnjice koju vlastitim naporima ne mogu postići. Osobe koje imaju puno tjelesne masti neće vidjeti veliku razliku.

Emsculpt je popularan među muškarcima i ženama, a također je dobra opcija za one koji se oporavljaju od ozljede. Popularan je među sportašima i pacijentima koji se oporavljaju od sportskih ozljeda.

EmsculptOsnivač SKINNEY MedSpa Martino dodao je da je idealan kandidat netko tko ima specifičan cilj mršavljenja. Ili “jednostavno muškarci i žene koji bi željeli postići više definicije i tonusa”.

Koliko dugo traje tretman?

Svaka Emsculpt sesija je 30-minutni tretman na jednom određenom dijelu tijela. Ako radite na više dijelova tijela, poput područja trbuha i stražnjice, to će zahtijevati dvije sesije od 30 minuta. Protokol preporučuje četiri Emsculpt sesije unutar otprilike dva tjedna, u razmaku od dva ili tri dana za optimalne rezultate.

Koji su rezultati nakon Emsculpt?

Očekujte da ćete nakon Emsculpt tretmana vidjeti zategnutije, mršavije područje s znatno manje masnoće. Studije pokazuju rast mišića od 15 do 20 posto i smanjenje masnog tkiva u području nakon tretmana. Možete početi osjećati opipljive rezultate odmah nakon tretmana; međutim, pozitivni rezultati se vide dva do četiri tjedna nakon posljednje sesije i nastavljaju se poboljšavati nekoliko tjedana nakon tretmana.

Nakon dva tjedna vaše tijelo izgleda kao da ste zaista maksimalno vježbali s trenerom koji radi najbolje što možete. 

Emsculpt

Koliko dugo traju rezultati? Vraćaju li se pacijenti na dodatne tretmane?

Koliko dugo traju rezultati Emsculpt tretmana ovisi o tome koliko je pacijentov životni stil aktivan. Neki ljudi se podvrgavaju Emsculptu, a zatim sami održavaju svoje novo zategnuto tijelo redovitom tjelovježbom, ali drugi pacijenti primaju Emsculpt i planiraju se vratiti na dodatni tretman kao održavanje.

Poput održavanja vježbanja, tretmani se mogu kretati od jednom godišnje do jednom mjesečno, ovisno o željenim rezultatima, a rezultati se vide odmah i progresiraju tijekom mjeseci.

 

Kolika je cijena tretmana?

Cijena varira ovisno o tome gdje idete i na kojem dijelu tijela radite, ali svaka sesija može koštati između 300 i 900 kuna. Za paket od šest tretmana možete očekivati ​​da će ukupni trošak biti oko 3000 kuna.

 

Koje su moguće nuspojave Emsculpt-a?

Možda ćete osjetiti manju bol nakon tretmana, i u rjeđim slučajevima neki se mogu osjećati umorno kao da su upravo završili naporan trening. Nakon tretmana nije potrebno vrijeme odmora i može se normalno nastaviti sa svojim redovitim aktivnostima.

POVEZANO: Postoje li vježbe za uklanjanje celulita?