Savršena rutina njege kože u 6 koraka

rutina njege kože

Bez obzira ima li vaša rutina njege kože tri ili deset koraka, bitno je nanošenje proizvoda pravim redoslijedom! Kakvu god kožu imali, htjet ćete početi s čistom, toniranom bazom. Zatim nanijeti koncentrirane, aktivne sastojke i završiti zatvaranjem vlage i, naravno, SPF-om tijekom dana.

Savršena rutina njege kože uključuje slijedeće korake:

1. Očistite i operite lice

Isperite lice ujutro vodom i utrljajte malu količinu nježnog sredstva za čišćenje. Naravno prije operite i ruke da su čiste. Laganim pritiskom umasirajte sredstvo po cijelom licu. Isperite i nježno osušite lice mekim ručnikom. Ako se šminkate, možda ćete se morati očistiti i navečer.

njega kože

2. Nanesite tonik

Nakon što ste očistili i oprali lice nanesite tonik. Ulijte nekoliko kapi na pamučni jastučić i nježno prijeđite po licu i dekolteu. Ako je vaš tonik i piling – što znači da uklanja mrtve stanice kože sastojcima poput glikolne kiseline – koristite ga samo noću. Hidratantne formule mogu se koristiti dva puta dnevno. Nemojte istovremeno koristiti tonik za piling i retinoide ili druge pilinge.

3. Savršena rutina njege kože uključuje i serum

Jutro je izvrsno vrijeme za korištenje seruma s antioksidansima kao što je serum s vitaminom C. Jer štite vašu kožu od slobodnih radikala s kojima ćete se susresti tijekom dana.

Noć je dobro vrijeme za korištenje hidratantnog seruma s hijaluronskom kiselinom, koji štiti kožu od isušivanja noću. Osobito ako koristite tretmane protiv starenja ili akni koji mogu iritirati i isušiti kožu.

Serumi također mogu sadržavati pilinge kao što su alfa-hidroksi kiseline (AHA) ili mliječna kiselina. Što god da koristite, uvijek zapamtite: serumi na bazi vode trebali bi se nalaziti ispod hidratantne kreme. Serume na bazi ulja potrebno je nanijeti nakon hidratantne kreme.

4. Nanesite kremu za područje oko očiju

Možete nanijeti običnu hidratantnu kremu na područje ispod očiju. Ako koristite specijaliziranu kremu za područje oko očiju, neka ide prije hidratantne kreme koju nanosite na lice. Pokušajte upotrijebiti kremu za područje oko očiju s metalnim aplikatorom s valjkom. I čuvati je u hladnjaku kako biste spriječili natečenost ujutro. Korištenje hidratantne kreme za područje oko očiju noću može uzrokovati zadržavanje tekućine zbog čega oči ujutro izgledaju natečeno.

rutina njege kože

5. Navlažite kožu

Hidratantna krema hidratizira kožu i zaključava sve ostale slojeve proizvoda koje ste nanijeli. Potražite lagani losion za jutro, idealno sa SPF 30 ili više. Navečer možete koristiti gušću noćnu kremu. Oni sa suhom kožom možda će htjeti koristiti kremu ujutro i navečer.

Ako koristite ulje za lice, obavezno ga nanesite nakon ostalih proizvoda za njegu kože jer ništa drugo neće moći prodrijeti u ulje.

6. Rutina njege kože završava sa kremom za sunčanje

Zaštita vaše kože od UV zraka može spriječiti rak kože i znakove starenja.  Za kemijske kreme za sunčanje pričekajte 20 minuta prije izlaska van kako bi bila učinkovita. Potražite SPF širokog spektra, što znači da vaša krema za sunčanje štiti i od UVA i od UVB zračenja.

osjetljivom na sunce

Dodatan savjet#

  • Ako koristite retinoide za smanjenje mrlja i bora znajte da se na suncu razgrađuju, pa ih treba koristiti samo noću. Nanose se nakon hidratantne kreme ali prije ulja za lice ili SPF kreme.

POVEZANO:  Retinol i glikolna kiselina: Koja je razlika? – Beautyme.hr