“Prvi svjetski nomadski hotel” posadit će drvo za svaku rezervaciju!

 

Izvor: Instagram Moliving

Hotelska grupa Moliving, kako su se i sami prozvali ‘prvi nomadski hotelski koncept na svijetu’ udružila se s neprofitnom organizacijom One Tree Planted. Zajednički dogovor između njih je da će Moliving posaditi po jedno stablo za svaku rezervaciju koja se dogodi u njihovim eko ​​odmaralištima.

 

Tko je Moliving?

Moliving je hotelska grupa koja ruši barijere konvencionalnih hotela. Ideja im je demokratizirati ugostiteljstvo. Omogućiti nomadski hotel za uživanje u netaknutoj prirodi a istovremeno luksuzno iskustvo. Svijet u kojem su hoteli inspirativni, luksuzni, rađeni po mjeri i oplemenjuju okoliš, a ne troše njegove resurse.

Dodatne zanimljivosti su primjerice razdoblje izgradnje, i montaže koje traje samo 3-5 mjeseci. Dok gradnja hotela često traje godinama. Izgradnjom u kontroliranim objektima, osiguravaju učinkovitost u smislu vremena, predvidljivost u smislu troškova i pouzdanost u smislu dostupnosti. Pokušavaju prekoračiti troškove koji su norma u tradicionalnoj građevinskoj industriji.

 

One Tree Planted

Neprofitna organizacija s kojom se udružuju, One Tree Planted osnovana je 2014-te, od kad je napravila ogroman napredak u pomaganju globalnog pošumljavanja, posadivši 40 milijuna stabala u više od 43 zemlje!

Od osnutka su posvećeni tome da pojedincima i tvrtkama olakšaju povratak okolišu.  Omogućuju na svojoj stranici svakome da pomogne u naporima u pošumljavanju šume. Možete donirati čak jedan dolar i spasiti jedno drvo! Uz vašu podršku, organizacija pomaže u očuvanju i obnovi okoliša diljem svijeta!

Njihovi globalni projekti pomažu u obnovi šuma nakon požara i poplava, otvaranju radnih mjesta, izgradnji zajednica i zaštiti staništa za divlje životinje.

 

Planovi

Izvor: Instagram Moliving

Partnerstvo bi ovog ljeta trebalo započeti na prvoj Molivingovoj lokaciji, Hurley House, u njujorškoj dolini Hudson a plan im je otvarati osim unutar SAD-a i nomadski hotel u Europi. I to u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Portugalu.

Dizajniran od strane internog tima predvođen arhitektom Stevenom Chengom, a konstruiran od strane proizvođača modularnih jedinica iz Brooklyna, SG Blocks, kapsule od 400 četvornih stopa imaju elegantne interijere obložene drvom. I mogu se dizajnirati po narudžbi s odvojenim dnevnim boravkom, spavanjem i blagavaonicom.

Izvor: moliving.com

Povezano: Six Senses Svart Čudo! Prva zgrada projektirana prema najvišem standardu energetske učinkovitosti!