Prirodni lijekovi za otapanje bubrežnih kamenaca

bubrežnih kamenaca

 

Donosimo prirodne tretmane koji mogu pomoći spriječiti ili ublažiti nelagodu bubrežnih kamenaca i olakšati proces ozdravljenja.

Svatko tko je ikada prošao bubrežne kamence može ispričati u bolnim detaljima koliko taj proces može biti bolan. Ljudi koji pate od ove nelagode često završe na hitnoj  očajnički tražeći bilo kakvu liječničku pomoć.

Ako vam bubrežni kamenci ne prođu i bol se ne smiri, možda će biti potrebno napraviti CT za određivanje veličine i broja prisutnih kamenaca. Relativno novi postupak nazvan litotripsija koristi sićušni laser za razbijanje kamenaca u neinvazivnom medicinskom zahvatu. Ali se ne preporučuje, osim ako su kamenci veći od 8 mm.

Kao i kod mnogih drugih zdravstvenih problema, prevencija je bolji način djelovanja od liječenja nakon što se bolest razvila.

Glavni uzrok bubrežnih kamenaca je nezdrava prehrana i neadekvatna hidratacija. Standardna prehrana bogata šećerom, natrijem i životinjskim proizvodima rezultira nakupljanjem toksina. Pravilna hidratacija mogla bi pomoći eliminirati neke od ovih toksina koji doprinose stvaranju bubrežnih kamenaca.

Na sreću, veličina i broj bubrežnih kamenaca mogu se znatno smanjiti raznim prirodnim tretmanima. Prelazak na zdraviju prehranu i povećanje unosa tekućine prvi je korak, ali je važno uključiti specifične namirnice i hranjive tvari. I na taj način utjecati da se kamenci ne samo spriječe, već i otope ili rasprše.

Prirodni tretmani za pomoć kod otapanja bubrežnih kamenaca

  • Magnezij

Mnogim osobama zapravo nedostaje ovaj korisni nutrijent a da nisu ni svjeni. Zdravstvena industrija promovira suplementaciju kalcija kako bi podržala jake kosti i borila se protiv osteoporoze,. Ali kalcij bi trebao biti uravnotežen odgovarajućim nadomjescima magnezija koji je potreban za svaku tjelesnu funkciju. Studije su pokazale da magnezij može smanjiti bubrežne kamence za oko 92 posto.

  • Bosiljak

Bosiljak je popularan sastojak mnogih recepata, a biljka je još jedna biljka koja je korisna u prevenciji i smanjenju bubrežnih kamenaca. Od bosiljka se može napraviti čaj koji je odličan tonik za bubrege. A žličica soka od bosiljka sa sirovim medom učinkovit je tretman za čišćenje bubrežnih kamenaca.

 

  • Roller Coaster

Da, ne šalimo se! Vožnja roller coasterom uzbudljivo je iskustvo sigurno. Ali to nije jedino. Naime, trzaji i vibracije vožnje toboganom također mogu uzrokovati prolazak bubrežnog kamenca! To se ne događa uvijek, ali studije pokazuju da se kamenje može gurnuti u položaj kako bi im se pomoglo da prođu. Svatko tko boluje od bubrežnih kamenaca može biti voljan pokušati sve; čak i zastrašujuću vožnju roller coasterom.

 

  • Korijen maslačka

bubrežnih kamenaca

Moguće je izvući korijen maslačka iz zemlje (lakše kada je zemlja natopljena), očistiti ga i skuhati čaj. Naravno nije potrebno, možete jednostavno kupiti sušeni organski korijen maslačka koji je dostupan u trgovinama zdravlja kao čaj, ekstrakt ili kapsula. Ovaj korijen djeluje na čišćenje bubrega, ali i cijelog tijela.

 

  • Sok od nara

bubrežnih kamenaca

Iako je šipak jako ukusan, njegov sok je više kiselkast. Međutim može se koristiti i za pripremu zdravog smoothieja koji pomaže u razgradnji bubrežnih kamenaca. Organski sok je uvijek najbolji bez obzira na sortu.

Moderna medicinska tehnologija je divna i korisna na mnogo načina, ali medicinska zajednica ne razmišlja nužno u smislu prirodnih tretmana.

Mnogi zdravstveni problemi, uključujući bubrežne kamence, mogu se izbjeći ili učinkovito liječiti zdravom prehranom. I nadopunom hranjivim tvarima koje nedostaju standardnoj  prehrani.

Mnogi lijekovi na recept dobivaju se iz biljaka koje se nalaze u prirodi, a mnoge druge biljke mogu se koristiti u svom prirodnom stanju. Naravno uvijek je važno provjeriti s liječnikom prije nego što se odlučite za korištenje bilo kojeg alternativnog liječenja zdravstvenog problema.

http://www.medicaldaily.com/natural-remedy-kidney-stonesroller-coaster-may-help-pass-crystals-faster-399134

http://www.naturalhealth365.com/kidney-stones-2012

http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/remedies-for-kidney-stones/

http://www.naturallivingideas.com/natural-remedies-for-kidney-stones/

POVEZANO: Znanstveno potkrijepljene zdravstvene prednosti cimeta!