Priprema za plažu: Savjeti za zdravo tamnjenje

 

Priprema za dan na plaži, ako želite dobiti preplanulu boju,  je u donošenju pametnih odluka i poduzimanju pravih mjera opreza. Za početak, trebali biste odabrati pravu kremu za sunčanje za svoj tip kože i paziti da je nanosite redovito tijekom dana.

Lijepo tamniti znači dobra priprema, stoga donosimo nekoliko načina pripreme za plažu ako želite biti preplanuti i što duže boju zadržati!

 

Piling i hidratacija kože

Prvi korak do predivne preplanule kože je osigurati da je vaša koža u najboljem mogućem stanju. To znači piling – kako biste se riješili mrtvih stanica kože. I hidratacija – kako biste osigurali da vaša koža bude hidratizirana. Ovaj korak učinite prije nego nanesete kremu za sunčanje, jer će hidratantna krema pomoći da se krema za sunčanje ravnomjernije nanosi.

 

I ne zaboravite redovito se hidratizirati tijekom dana – pogotovo ako često ulazite i izlazite iz vode.

Ako imate višak dlačica na tijelu, sada je vrijeme da ih se riješite. Brijanje ili depilacija voskom prije odlaska na plažu pomoći će vam da vaša koža bude glatka. Dlačice bi također mogle smetati ravnomjernoj preplanulosti.

 

Zaštita od sunca

Sljedeći korak je vaša zaštita od sunca koja uključuje stvari kao što su krema za sunčanje, sunčane naočale i šešir ili vizir. Idealno sa širokim obodom koji će zaštititi vaše lice i vrat od opeklina od sunca. Također je dobra ideja ponijeti sa sobom ručnik ili dva ručnika za plažu ili ležaljku za sunčanje. Pogotovo ako se želite osjećati udobno i ako idete na plaže s pijeskom.

Ukoliko Vam nije teško, ponesite si i zaklon od sunca. Pogotovo ako ste posebno osjetljivi na sunce ili ako znate da tamo gdje idete neće biti puno hlada.

Odaberite pravu kremu za sunčanje

Odabir prave kreme za sunčanje za vaš tip kože ključan je kada je u pitanju dobra preplanulost na plaži.

Ako imate masnu kožu, potražite vodootpornu kremu ili gel koji sadrži SPF 30 ili više. Suhi tipovi kože trebali bi potražiti hidratantni losion, dok oni s osjetljivom kožom trebaju tražiti nešto bez mirisa.

 

Također, sada su dostupne kreme za sunčanje koje su posebno dizajnirane da vam pruže preplanulost i istovremeno štite vašu kožu. Ako tražite malo dodatne boje, svakako ih pogledajte.

Iako znamo da se mnogima ne da, ali ponovno nanošenje tijekom dana je poanta. Ne samo prvi dolazak. Pročitate etiketu i obratite pozornost koliko često trebate ponovno nanositi. Nisu sve kreme za sunčanje iste u tom pogledu.

Vaše su usne jednako osjetljive na oštećenja od sunca kao i ostatak kože, stoga ih ne zaboravite zaštititi kremom za sunčanje.  Ili balzamom za usne s ugrađenim SPF-om.

 

Idealna pozicija

Ako želite preplanuti, poželjet ćete pronaći mjesto koje dobiva puno sunčeve svjetlosti – ali ne toliko da biste bili u opasnosti od opeklina . Uzmite u obzir doba dana i u kojem ćete smjeru biti okrenuti kada birate mjesto. Imajte na umu da pomicanje stolice ili ručnika za samo nekoliko centimetara može napraviti veliku razliku.

Osim toga, ako ćete često ulaziti i izlaziti iz vode, možda biste trebali razmisliti o pronalaženju mjesta u blizini vode tako da se lako rashlađuje. Dok ste na plaži, ukoliko se i ne kupate odite se barem osvježiti, namočite vašu kožu.

 

Najbolje doba dana za sunčanje na plaži

 

 

Najbolje vrijeme za sunčanje je rano ujutro ili kasnije poslijepodne. To je zato što sunčeve zrake nisu tako jake u to vrijeme, pa je manja vjerojatnost da ćete izgorjeti. A svejedno ćete pocrniti.

Naravno, ako ćete na plaži biti samo kratko, možda biste željeli maksimalno iskoristiti vrijeme koje imate i pokušati pocrniti sredinom dana. Samo pazite da poduzimate sve potrebne mjere opreza, kao što je nošenje šešira i krema za sunčanje.

 

Načini da ostanete hidratizirani

Pazite da ostanete hidrirani pijući puno vode i izbjegavajući dulje vrijeme na izravnom sunčevom svjetlu. Uz malo pripreme, možete dobiti sjajnu preplanulost na plaži, a da pritom svoju kožu zaštitite od štetnih UV zraka. Ako ste dulje na suncu, također biste trebali razmisliti o tome da sa sobom ponesete sportsko piće kako biste nadoknadili svoje elektrolite.

Osim toga, važno je znati što nije dobra ideja kada je u pitanju preplanulost na plaži. Na primjer, iako biste mogli biti u iskušenju satima ležati na suncu i s vremena na vrijeme preskočiti pokrivanje, ovo nije dobra ideja ako tražite ujednačenu preplanulost.

 

To može dovesti do neujednačenih područja boje, ili čak do opeklina i oštećenja od sunca. Umjesto toga, pokušajte slijediti gore navedene savjete kako biste dobili zdravu preplanulost na plaži uz minimalan rizik od ozljeda od sunčevih zraka.

POVEZANO: Kako nedostatak vitamina D utječe na vašu kožu