Praktični savjeti kako smanjiti pojavu akni (bez da ima veze s njegom kože)

smanjiti pojavu akni

Postoji pregršt proizvoda i tretmana za njegu kože koji obećavaju smanjiti pojavu akni. I kojima obično hrlimo kako bismo riješili probleme s kožom. Iako je to sve korisno obično se radi o trenutnim rješenjima.

Svačija je koža različita i trebat će pozorno paziti da vidite što funkcionira. Ali ponekad problemi mogu proizaći iz jednostavnih svakodnevnih navika koje lako možete promijeniti. Moguće je da niste ni svjesni da neka vaša navika uzrokuje vaše probleme sa kožom. Ili ih možda samo pogoršava. Svakako preporučamo da prije nego što dodate još jedan proizvod u košaricu, prvo isprobate ove opcije kako biste spriječili pojavu akni, za početak.

Praktični savjeti kako smanjiti pojavu akni

problema s kožom u dvadesetima

Investirajte u svilene jastučnice

Svilene jastučnice, i plahte za one koji se bave aknama na prsima i leđima, osiguravaju da vam pore nisu začepljene. Također, njihova glatka tekstura znači manje trenje što znači manje crvenila i iritacije za kožu koja možda već ima neke akne.

Kad smo već kod toga, promijenite plahte!

Bez obzira hoćete li uložiti u svilenu posteljinu ili ne, mijenjanje posteljine često je zaboravljena stvar koja može pomoći vašoj koži. Promjena posteljine jednom tjedno i jastučnica barem dvaput tjedno možda neće riješiti sve vaše probleme s aknama. Ali može pomoći da se ne pojave nove.

Držite kosu podalje od lica što je više moguće

Može postojati desetke malih stvari o kojima nikad ne vodimo računa kada je u pitanju naša koža. A naša kosa je često jedna od njih! 

Pogotovo ako imate dugu kosu koja vam pada na lice, prirodna ulja koja stvara vaša kosa mogu se prenijeti na vašu kožu. Ona mogu biti zdrava za vašu kosu, ali i uzrokovati probleme s aknama pogotovo ako ste skloni masnoj koži. Vjerojatnost se udvostručuje ako imate i masnu kosu. 

Skinite šminku

OK čini se zdravim razumom, ali je i više nego važno. Vaša šminka već ima sposobnost začepiti vaše pore i spriječiti vašu kožu da diše. Međutim neće uzrokovati velike probleme osim ako je ne držite dulje nego što je potrebno.

Pazite da ne pređete samo ovlaš, nego da zaista očistite lice. Osim što je loše za vašu kožu da nije čista, može doći i na vaše jastučnice. To znači da bi vam se sljedeće noći mogle ponovno razmazati te klice po licu, čak i ako ste u potpunosti oprali lice.

smanjiti pojavu akni

Očistite zaslon telefona

Možda nemate previše stvari koje dodiruju vaše lice na dnevnoj bazi, ali vjerojatno stavljate lice na zaslon telefona češće nego što mislite. Što znači slojevi šminke i znoja koji se vjerojatno lijepe za vaš ekran. Pored toga vjerojatno je vaš telefon i često ostavljen na stolu, u džepu i na raznim drugim mjestima. Odvajanje vremena za brisanje zaslona telefona čak i jednom dnevno moglo bi pomoći više nego što mislite.

Ne dirajte prstima po licu!

Baš kao i vaša kosa, koža na vašim prstima često ima vlastita ulja koja stvara, a da ne spominjemo znoj ili prljavštinu koja je završila na njima kada to niste svjesni. Dodirivanje lica rukama navika je za koju možda i ne znate da ju imate. Pokušajte osvijestiti i ograničiti koliko često dodirujete lice. Svaka mala gesta koja može smanjiti pojavu akni znači da se kasnije ne morate boriti protiv njih.

POVEZANO: 5 najčešćih problema s kožom u dvadesetima. I rješenja!