Piggy: Horor koji prikazuje čestu okrutnost tinejdžera vezan uz fizički izgled

piggyIzvor Twitter Carlote Perede

Piggy je španjolsko-francuski triler u zaista neobičnom izdanju. Temelji se na istoimenom kratkom filmu (Cerdita, na španjolskom “svinja”), koji je redateljici donio niz nagrada, uključujući nagradu Goya 2019. I nagradu José María Forqué za najbolji igrani kratki igrani film, kao i Slamdance Russo Brothers Fellowship.

Debitantski film Carlote Perede svoju je premijeru imao na prestižnom Sundance film festivalu. Film priča o nasilju među tinejdžerima koje možemo osjetiti kroz patnje glavnog lika s prekomjernom težinom, tinejdžerice Sare. Ističući posljedice sramote tijela odnosno društvenih pritisaka na mlade žene da moraju izgledati na određeni način pokazuje se što okrutnost može učiniti psihi osobe.

Scenarij Piggy

Izvor Imdb

Glavnu ulogu, tinejdžericu Saru, glumi zaista odlična, Laura Galán, koja nam omogućava doživljavaj unutarnje krize kroz malo dijaloga. Skupina tinejdžerica koje su joj dale nadimak “cerdita” (“svinja” na španjolskom) nemilosrdno ju maltretiraju.

Obrat počinje nakon što je “utapaju” mrežom iz zabave u bazenu, kradu joj odjeću ostavljajući je da hoda kući samo u bikiniju. Međutim tri zlostavljačice nisu računale na opasnost od tajanstvenog stranca koji promatra sve. Nego su ga olako doživjele.

Na putu prema doma, Sara koja je još dodatno uznemiravana od lokalnih dječaka koji su je zadirkivali po putu, ponovno susreće stranca. U tom trenutku film od jedne teenagerske drame postaje psihološki triler. Naime u stražnjem dijelu strančevog kombija nalaze se Sarine mučiteljice gdje Sara postaje jedina nada spasa za svoje zlostavljačice.

 

Trailer Piggy You Tube

Inače prvi kratki film Carlote Perede, The Blondes, odabran je na više od 137 festivala diljem svijeta. Također je i nagrađivan na prestižnim festivalima. A “Piggy” je njezin drugi kratki film kao redateljica i već ima nekoliko selekcija na scenarističkim festivalima.

Glumačku postavu koju predvodi Laura Galán čine  Richard Holmes, Carmen Machi, Claudia Salas, Irene Ferreiro, Camille Aguilar, José Pastor, Pilar Castro i Chema del Barco.

Izvori:

https://www.cineuropa.org/en/video/420704/

https://www.imdb.com/title/tt10399608/

PIGGY by Carlota Pereda (@piggythemovie_). / Twitter

POVEZANO: 10 inspirativnih citata o snažnim ženama za pozitivne emocije