Na što obratiti pažnju kada kupujete anti-age dodatke?

Anti-age dodatke odnosno suplemente protiv starenja možete koristiti da održite svoje tijelo zdravim i živahnim. Bez pribjegavanja skupim operacijama ili drastičnim promjenama u prehrani. Ipak, nisu svi dodaci jednaki. Zbog toga ćete htjeti znati potrebne informacije kako biste bolje prepoznali koju biste trebali kupiti da biste postigli svoje ciljeve.

Kada se uzima u skladu s preporučenom dozom na etiketi, dodatak protiv starenja je formuliran da ponudi neku vrstu potpore tijelu u obliku prednosti protiv starenja. Neki od ovih dodataka potiču mlađi izgled rješavajući procese starenja koji utječu na kožu i kosu, dok drugi ciljaju na znakove starenja dajući stanicama energiju, obnavljajući DNK itd.

Postoji nekoliko problema koji prate proces starenja. Osim manje aktivnog načina života, postoji povećan rizik od razvoja bolesti jer tijelo postaje osjetljivije na infekcije i bolesti. Bez obzira vjerujete li da je vaše tijelo na vrhuncu zdravstvenog stanja, od ovih opasnosti ne možete pobjeći.

Kada su u pitanju suplementi protiv starenja, ne mislimo na proizvod koji zapravo može usporiti ili zaustaviti proces starenja. Umjesto toga, govorimo o sposobnosti dodatka da uspori učinke procesa starenja u jednom ili više različitih tjelesnih sustava.

Ono na što se svodi je da vi, potrošači, trebate donijeti informirane odluke o svom zdravlju i dobrobiti. Nadamo se da će vam naš članak olakšati taj proces i pomoći vam u odluci o kupnji.

POVEZANO: Anti-age hrana – Top 5 obroka koje brišu godine

 

Na što obratiti pažnju pri odabiru dodataka prehrani protiv starenja

 

Od samog početka svog nastanka, dodaci protiv starenja napravili su veliki napredak u zdravstvenoj industriji. Sada su dovoljno moćni da umanje učinke DNK i staničnih oštećenja. Za sada, uronimo u to koji čimbenici čine razliku pri odlučivanju koji su dodaci protiv starenja najbolji za vas. Češće nego ne, sastojci koji se koriste za izradu formula ovih dodataka protiv starenja su ključ za otkrivanje učinkovitosti predloženih prednosti.

Nikotinamid ribozid (NR)

Razlog zašto je NR privukao pozornost zbog svog potencijala protiv starenja je činjenica da podiže razinu nikotinamid adenin dinukleotida (NAD) , koji se često prodaje kao NAD+. Važnost ovog enzima je njegova uključenost u DNK i popravak staničnih oštećenja. Kao rezultat toga, podizanje razine NAD-a može ponuditi prednosti protiv starenja. Također je poznato da ovaj spoj podržava zdrave kognitivne, kardiovaskularne i mišićne funkcije.

Omega 3

Omega-3 suplementi mogu imati sposobnost usporavanja i/ili smanjenja učinaka procesa starenja. Smatra se da smanjuju utjecaj stresnog događaja, kako tijekom tako i nakon događaja.
Oni to čine doprinoseći otpornosti naše stanice na stres. Podržavaju protuupalno djelovanje u tijelu i jačaju našu obranu na staničnoj razini kako bi se smanjila stanična oštećenja koja doprinose procesu starenja.

Vitamin C

Vitamin C također može spriječiti štetne slobodne radikale da postanu kancerogene i potaknu procese starenja. Vaša koža je najveći tjelesni organ i prva obrana od stresnih faktora iz okoliša kao što su zagađenje, pušenje i izlaganje suncu. Budući da su koncentracije vitamina C u koži tako visoke, ti stresori mogu iscrpiti esencijalne hranjive tvari iz našeg tijela.

Zbog toga što vitamin C brzo reagira kada je izložen kisiku i smanjuje svojstva protiv starenja preporučeni put suplementacije je iznutra prema van.

Kolagen

Kolagen je nevjerojatna hranjiva tvar koja nudi zdravstvene prednosti koje ne samo da podržavaju zdravlje cijelog tijela, već nude i sposobnosti protiv starenja. Dokazano je da uzimanje dodatka kolagenu posvjetljuje i ispunjava vašu kožu na staničnoj razini.

Smatra se da dodaci kolagena smanjuju učinke starenja na kožu povećanjem razine kolagena. Djeluju tako što podupiru prirodne procese proizvodnje kolagena u tijelu kako bi podržali zdrave stanice koje mogu povećati elastičnost kože i zaštititi vašu kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

HGH (humani hormon rasta)

Ljudski hormon rasta , ili HGH , upravo je kako zvuči – to je hormon rasta koji se prirodno nalazi u našim tijelima. Kada se ovaj spoj dodaje suplementima, obično je u svom sintetskom obliku kako bi podržao prirodnu proizvodnju hormona u tijelu.

Smatra se da je HGH “sve-u-jednom” ulaznica za usporavanje učinaka (i znakova) procesa starenja. Pokazalo se da pomaže u razvoju i povećanju čiste mišićne mase, jačanju postojećeg mišićnog tkiva, povećava cirkulaciju krvi u koži i pokreće prirodnu proizvodnju kolagena u tijelu.

Spirulina alge

Dokazano je da se spirulina bori protiv štetnih slobodnih radikala, za koje je poznato da oštećuju kožu i uzrokuju bore, što je najistaknutiji znak starenja.

Primarni aktivni sastojak koji se nalazi u spirulini naziva se fikocijanin – to je spoj koji algi spirulini daje zloglasnu plavo-zelenu boju. Ovaj moćni spoj pokreće antioksidativno djelovanje na staničnoj razini kako bi uklonio slobodne radikale.

Alga spirulina također je bogat izvor aminokiselina. Dvije od njih uključuju glicin i prolin. Ove aminokiseline igraju vitalnu ulogu u podržavanju prirodne proizvodnje kolagena u tijelu kako bi podržale jače stanice kože i učvrstile kožu.

Resveratol

Resveratol je snažan spoj s antioksidativnim svojstvima koji se prirodno može naći u raznim namirnicama, uključujući grožđe, bobičasto voće i kikiriki. Ovo je poznati spoj koji povezuje zdravstvene prednosti povezane s ispijanjem čaše crnog vina.

Najpoznatiji je po svojim protuupalnim svojstvima. Ovaj spoj također ima svojstva protiv starenja i anti-karcinogen je te podupire napore za mršavljenje. Sve u svemu – Resveratol je izvrstan dodatak za zdravlje i dobrobit. Ako ne pijete puno crvenog vina, možete pokušati uzeti dodatak resveratolu kako biste dobili iste antioksidativne i anti-aging prednosti.