Moodfit: Besplatna aplikacija koja pomaže u rješavanju negativnih emocija

preboljeti raskid veze

Moodfit je besplatna aplikacija koja vam pomaže u praćenju raspoloženja i daje vam vježbe za rješavanje negativnih emocija.

Traženje usluga mentalnog zdravlja može vam djelovati strano ili zastrašujuće, ali su sve više dio svakodnevnih potreba. Posebno za sve kojima nije ugodno da to čine osobno, opcije na daljinu doista su konkurentne. Iako nisu sve ove aplikacije za mentalno zdravlje namijenjene zamjeni licenciranog terapeuta, mogu biti sjajni alati u upravljanju vašim problemima mentalnog zdravlja i tretmanima.

Što je Moodfit?

Dostupna na GooglePlayu i Apple App Storeu, Moodfit je besplatna aplikacija za mentalno zdravlje s alatima i uvidom namijenjenim “oblikovanju” vašeg raspoloženja. Slično kao što biste mogli odlučiti doći u tjelesnu formu, ova je aplikacija namijenjena da vam pomogne da uđete u mentalnu formu.

Što omogućava?

Bilo da želite bolje razumjeti svoje osjećaje ili imate tjeskobu, depresiju ili visoku razinu stresa, Moodfit je osmišljen da vam pomogne da se osjećate bolje. Postoji upitnik koji će vam pomoći da odredite ozbiljnost simptoma. Kao i mnogi članci i audio datoteke koje vam mogu pomoći da bolje razumijete što doživljavate.

Moodfit vam također omogućuje praćenje vašeg raspoloženja. S vremenom ćete bolje razumjeti koje vrste stvari utječu na vaše osjećaje – poput spavanja, lijekova i vježbanja. Aplikacija nudi djelotvorne uvide u ono što utječe na vaše raspoloženje i nudi strategije za bolje raspoloženje.

Moodfit

Sadržaj

U aplikaciji postoji dio kognitivne bihevioralne terapije koji vas može naučiti kako osporiti pretjerano negativne misli. I zapis misli koji pruža strategije za modificiranje iracionalnih misli kako biste naučili kako razmišljati drugačije. Također ćete naučiti nove vještine, poput zahvalnosti i svjesnosti, u samo nekoliko minuta dnevno.

Možete čak koristiti aplikaciju za izradu i testiranje vlastitih eksperimenata. Na primjer, ako sumnjate da određena hrana (poput glutena) može utjecati na vaše raspoloženje, aplikacija vam omogućuje da to pratite.

Aplikacija vam također pomaže da bolje razumijete svoje lijekove i terapiju. Pomaže u određivanju koje strategije liječenja najbolje djeluju kako biste bolje razumjeli kako poboljšati svoje simptome.

Moodfit prednosti

  • Sposobnost praćenja dnevnog napretka
  • Vizualni uvidi s praktičnim vježbama
  • Dnevni podsjetnici koji će vas držati na pravom putu
  • Prilagodljiv na temelju vaših potreba i ciljeva

Moodfit nedostaci

  • Nedostaje pristup stručnoj pomoći
  • Može dovesti do samodijagnoze
  • Neke napredne značajke imaju dodatne troškove
  • Praćenje raspoloženja može biti dugotrajno
  • Nedostatak napretka može uzrokovati osjećaj frustracije

Download Google Play: Moodfit: Mental Health Fitness, Aplikacije na Google Playu

Download Apple: Moodfit: Mental Health Fitness on the App Store (apple.com)

POVEZANO: Savjeti kako preboljeti raskid veze