Manscaping: Uređivanje i brijanje intimne zone (muškarci)

Uređivanje i brijanje intimne zone

Praksa samonjege kao što je uređivanje i brijanje intimne zone muškaraca sve je manje tabu. A i tržište se sve više okreće muškarcima kada je njega dlačica na tijelu u pitanju.

Prirodni izgled je u modi i većina muškaraca samo traži načine da izgledaju dotjeranije i urednije. Što znači uređivanje i brijanje intimne zone, ali ne skroz glatko.

Hoćete li se potpuno riješiti dlačica ili ih samo podrezati ovisi o vašim željama, a sasvim je moguće to učiniti sam kod kuće. Iako za neka područja ćete trebati dodatnu pomoć, kao što su leđa. U tom slučaju uvijek preporučamo odlazak na depilaciju u kozmetički salon.

Najveći rizik kada je uređivanje i brijanje intimne zone u pitanju su infekcija, urasle dlake  i iritacija kože. Kao naravno i rizik od posjekotina i ozbiljnijih ozljeda, koje je gotovo polovica muškaraca doživjela kada su neke pothvate pokušali sami. Većina ovih problema dolazi od nepravilne tehnike i korištenja pogrešnih alata.

Stoga donosimo nekoliko savjeta koje morate slijediti kako biste sigurno i učinkovito uredili svoje tijelo.

 

1. Tuširajte se prije nego počnete uređivanje i brijanje intimne zone

Tako ćete pomoći omekšati dlačice i olakšati brijanje ili šišanje. Ujedno ćete pomoći da se riješite bakterija koje možda vrebaju na koži. Zatim, prije nego uređivati svoju intimnu zonu, ponovno operite ruke.

 

Uređivanje i brijanje intimne zone

2. Nemojte koristiti isti brijač za tijelo i lice.

Na tijelu su različite bakterije od onih koje su na licu, pa držanje oštrica odvojenim može pomoći u sprječavanju širenja stvari poput svrbeža, pa čak i stafilokoka. 

Ako Vam se baš žuri i nemate doma dva brijača onda možete uzeti brijač s lica i koristiti za tijelo, ali nikada obrnuto.

3. Koristite brijač s dvije oštrice.

Manje oštrica znači manje iritacija i manje posjekotina. Jednostavan brijač kao što je Gillette Sensor 2 je odličan izbor. I dalje vam daje brijanje koje vam je potrebno, ali je nježnije od verzija s više oštrica.

4. Uređujte intimnu zonu ispred ogledala u kupaonici.

Provjerite imate li dobro osvjetljenje, namjestite ručnik i ako Vam je područje intimne zone preplavljeno gustim dlakama koristite prvo škarice za podšišavanje.

5. Koristite njegu prije i nakon brijanja.

Prije brijanja pripremite kožu uljem prije brijanja kako biste zaštitili svoju kožu i kako bi britvica lakše klizila po vašoj koži i omekšala grube dlake. Možete koristiti isto ulje za brijanje na tijelu kao i na licu, samo provjerite sadrži li sastojke koji su zdravi i neće začepiti vaše pore. 

 

Dodatan savjetAko se porežete dok ste uređivali intimnu zonu očistite područje sapunom i vodom. Držite čvrst pritisak prstima nekoliko minuta na području koje krvari. Nakon što krvarenje prestane, nanesite mast kao što je Aquaphor na posjekotinu. 

POVEZANO: Sprječavanje kožnih poremećaja