L’Oréal grupa pokreće podršku startupima koje vode žene

L'Oréal

 

L’Oréal grupa, jedna od vodećih svjetskih kozmetičkih brendova, najavila je 25. svibnja 2022 pokretanje inicijative L’Oréal BOLD FEMALE FOUNDERS inicijativu osmišljenu za podršku startup-ima koje vode žene. Razvit će ga njihov fond rizičnog kapitala, BOLD Business Opportunities for L’Oréal Development, kroz početnu dodjelu od 25 milijuna eura .

BOLD Female Founders inicijativa

BOLD Female Founders će se usredotočiti na mogućnosti ulaganja diljem svijeta u širem ekosustavu ljepote. Uključujući brendove, tehnologiju ljepote, biotehnologiju i zelenu znanost. Ovo financiranje pothvata i poduzetništva usklađeno je sa strateškom opredijeljenošću Grupe za promicanje ravnopravnosti spolova.

“L’Oréal je dugi niz godina predan osnaživanju žena kroz brojne programe i inicijative L’Oréal Foundation. Kao što su L’Oréal UNESCO za žene u znanosti i žene za klimu. BOLD Female Founders ima za cilj promicanje rizičnog financiranja ženskog poduzetništva, koje je i dalje na nevjerojatno niskoj razini. Obraćajući se nejednakostima s kojima se strastvene osnivačice susreću na svom poduzetničkom putu, oživljavamo svoj osjećaj svrhe. Stvaramo ljepotu koja pokreće svijet”, kaže Nicolas HIERONIMUS, glavni izvršni direktor L’Oréala .

Gouzelle ISHMATOVA, BOLD glavna direktorica za strategiju , dodala je: „ Inkluzivnija industrija rizičnog kapitala znači više mogućnosti za poduzetnice koje su poduzetnice. Zapravo, startupi koje predvode žene privlače manje sredstava, ali su dosljedno bolji. S BOLD Female Founders , želimo promijeniti igru ​​ulažući u kreativnost i talent sljedeće generacije poduzetnica”.

 

L'Oréal

L’Oréal

Kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača kozmetike L’Oréal posluje više od 110 godina. U svom širokim portfelju ima čak 35 međunarodnih robnih marki i u 2021. godini ostvarila je prodaju u iznosu od 32,28 milijardi eura.

S 85.400 predanih zaposlenika, ova grupacija ostvaruje prodaju u svim distribucijskim mrežama (e-trgovina, masovno tržište, robne kuće, ljekarne, frizerski saloni, robna i putnička maloprodaja).

S 20 istraživačkih centara u jedanaest zemalja diljem svijeta i posvećenim timom za istraživanje i inovacije zapošljava 4000 znanstvenika i 3000 tehnoloških profesionalaca.

Izvor: Loreal

POVEZANO: Giorgio Armani Luminous Silk – Najbolje čuvana tajna visažista