Kruh od banane sa slanim maslacem

kruh od banane

 

Donosimo Vam recept za sve popularniji kruh od banane. Ukoliko Vam zvuči čudno, obećavamo da postoji razlog zašto je sve omiljeniji među ljubiteljima slatkog.

Pitate se zašto biste trebali jesti kruh od banane?

Osim što daje energiju, kruh od banane nudi i vitamine i minerale! Također sadrži i vlakna za promicanje zdravlja probave. Sve te dobre hranjive tvari mogu povećati energiju i pomoći nam u boljem obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Sastojci koje trebate za pripremu su:

kruh od banane

• 2/3 šalice heljdinog brašna
• 2 žličice praška za pecivo
• 1 žličica sode bikarbone
• ½ žlice mljevenog cimeta
• ¼ žlice morske soli
• 5 zrelih banana
• ½ šalice vode
• 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
• 1/5 šalice grožđica
• ¼ šalice oraha
• lagano posoljeni maslac (za posluživanje)

Za početak zagrijte pećnicu na 175 ℃. Pomiješajte heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i morsku sol u jednoj velikoj zdjeli.

Odvojite 4 banane i zgnječite ih kao da radite pire. Preostalu bananu narežite na komadiće. Pomiješajte zgnječene banane, vodu i ekstrakt vanilije te tu mješavinu dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima.

U drugoj posudi pomiješajte grožđice, orah i narezane komadiće banane te ih također umiješajte u smjesu. Kada ste dodali sve sastojke, smjesu prebacite u kalup za kruh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Kruh pecite 25 minuta, zatim okrenite lim i pecite još 15 minuta dok ne postane čvrst na dodir. Prije rezanja ostavite da se ohladi, a zatim poslužite s maslacem.

Ovaj recept ne sadrži gluten, a osim toga, može se napraviti i bez mliječnih proizvoda. Jednostavno zamijenite obični maslac s maslacem od orašastih plodova.

Ukoliko još niste, savjetujemo vam da obavezno isprobajte ovaj recept za banana kruh i iznenadite ukućane sa nečim novim. U slast!

 

POVEZANO: Pripremite pravi ljetni koktel za brunch! Sa okusom dinje!