Koje su prednosti kokosovog ulja za kosu?

kokosovo ulje

Kada se kokosovo ulje nanosi redovito može poboljšati podmazivanje kose. Olakšavajući je za češljanje, dok povećava sjaj i sprječava kovrčanje.

Redovito nanošenje znači nanošenje dva do tri puta tjedno ako je vaš tip kose normalan do gušći. Ako imate tanku kosu onda može rjeđe.

Kokosovo ulje osobito je korisno za oštećenu kosu jer pomaže u zaštiti vlasi kose.

Djeluje li kokosovo ulje na rast i gustoću kose?

Ne baš, ali može ojačati kosu. Jedna je studija otkrila da kokosovo ulje može prodrijeti u vlas, pomažući “iznimno smanjiti gubitak proteina i za neoštećenu i za oštećenu kosu” uz redovitu upotrebu.

Koje je kokosovo ulje najbolje za kosu?

Neki koriste organsko, kuhano, nerafinirano ili čisto ulje od kokosa izravno iz staklenke kao tretman za kosu. Predlažemo koristiti ga kao u sklopu regeneratora, maske za dubinski tretman ili regenerator koji se ne ispire. A u kojem je ulje od kokosa navedeno kao glavni sastojak. No, ako se odlučite za čisto, isprobajte Garden of Life Organic Extra Djevičansko kokosovo ulje.

Kako koristiti ulje od kokosa kao masku za kosu?

kokosovo ulje

Profesionalci preporučuju korištenje kao pretpranje prije šamponiranja kako bi zaštitili kosu od upijanja previše vode. Također smanjuje kovrčavost i olakšava oblikovanje kose nakon tuširanja. Evo kako ga najbolje primijeniti:

Nanesite ulje na kosu i pročešljajte je kroz suhu kosu.
Ostavite ga 15 do 30 minuta da se upije.
Temeljito operite kosu šamponom (možda ćete trebati šamponirati dvaput kako biste uklonili svu masnoću) i regeneratorom kao i obično.

Može li ulje od kokosa biti loše za kosu?

Ne, ovo ulje ne može izazvati opadanje kose! Međutim, vjerojatno biste trebali izbjegavati  ulje ako imate masnu kožu. S obzirom da ono može začepiti pore i  izazvati izbijanje oko ruba kose kod ljudi koji ne podnose ulja dobro na svojoj koži.

POVEZANO: Donosimo: Što su peptidi i kako djeluju u njezi kože!