Kako ukloniti gel lak bez da uništite nokte!

ukloniti gel lak

U situacijama kada želite ukloniti gel lak kod kuće bez stručnjaka u blizini, korisno je znati kako ukloniti gel na način da izbjegnete stanjivanje i oštećenje noktiju.

Iako prvih nekoliko tjedana nokti izgledaju sjajno, i osjećate se mirno. S vremenom, naravno, doći će do promjena. Primjerice rubovi se počinju podizati, ljuštiti ili se hvataju kad perete kosu.

Nokat se sastoji od mnogo slojeva, a ako se gel oguli, može ponijeti sloj nokta sa sobom, uzrokujući stanjivanje i oštećenje.

Kako pravilno ukloniti gel lak za nokte:

Iako je uvijek najbolje prepustiti ovaj postupak stručnjacima, ako ne možete izdržati donosimo korak po korak o tome kako sami ukloniti gel lak bez uništavanja noktiju.

1. Prvi korak poliranje gornjeg sloja

Prije svega, ovisno o vrsti gela koji imate na noktima, obično ćete morati ukloniti gornji, sjajni sloj laka prije nego što počnete koristiti odstranjivač. Ključno je nježno polirati sjajni sloj kako bi se oslabila veza, bez udaranja u sam nokat.

Međutim postoje određene formule sa kojima možete preskočiti ovaj korak primjerice ako se koristio CND Shellac. Vrlo je tanak i omogućuje uklanjanje bez turpije pa tada možete preskočiti ovaj korak.

2. Odstranjivač

ukloniti gel lak

Za razliku od običnog laka za nokte, gel formule zahtijevaju odstranjivače koji dolaze s malo dodatnog sjaja.

Natopite pamučni jastučić sredstvom za uklanjanje na bazi acetona i stavite ga na nokat.
Zatim omotajte kuhinjsku foliju oko nokta i pamučnog jastučića okolo kako biste ga držali na mjestu.
Pritisnite gornji centar folije da pričvrstiš omot na sam nokat.
Ponovite na svim prstima.

Različite formule zahtijevaju različita vremena čekanja, ali uglavnom je 15 minuta dovoljno dugo prije nego što ih provjerite. Kada se boja vidljivo podigne možete krenuti na slijedeći korak.

3. Ukloniti gel lak

Ne povlačite foliju brzo, nego lagano pritiskujući skliznite omot s nokta.

Ako su na određenim područjima još uvijek ostali veći komadi boje, ponovno zamotajte te nokte koji imaju još veće komade boje i pričekati još malo.
Tamo gdje su ostala manja područja boje, možete je skliznuti štapićem od drveta. Budite pri tome jako nježni i pratite smjer rasta ploče nokta.

4. Završna njega

Na kraju procesa važno je nahraniti nokte kao i zanoktice. Sredstva za skidanje gel-lakova obično sadrže agresivnije kemikalije koje isušuju više od prosječnog sredstva za uklanjanje.
Nakon što ste oprali ruke i nokte, potapkajte ih čistim ručnikom i nanesite ulje za nokte i kutikule kako biste to područje održali hidratiziranim i zdravim.

POVEZANO: DIY projekt : Kako napraviti Aloe masku za lice?