Kako riješiti vrećice ispod očiju pomoću kućnih lijekova i tretmana

vrećice ispod očiju

Nikakvi losioni, napici, kreme, serumi, gelovi ili uređaji ne mogu trajno smanjiti pojavu ili ukloniti vrećice ispod očiju. Ipak, neki sastojci u proizvodima mogu privremeno poboljšati izgled podočnjaka.

Sastojci koji uzrokuju skupljanje stanica kože, poput kofeina, mogu privremeno poboljšati izgled vrećica ispod očiju. Neke manekenke 1990-ih koristile su bezreceptne proizvode koji izazivaju stezanje kože, poput preparata H, kako bi privremeno smanjili podočnjake.

Iako su neki kućni lijekovi za vrećice ispod očiju “bapske priče”, drugi stvarno djeluju, makar samo na neko vrijeme.

Kriške krastavca na vrećicama ispod očiju popularne jer krastavac sadrži askorbinsku kiselinu i druge kiseline koje mogu učiniti kožu zategnutijom i smanjiti upalu kože.

Vrećice čaja i drugih biljnih infuzija, posebno vrećice kamilice, također prirodno djeluju protuupalno i smanjuju natečenost. Za najbolje učinke, vrećice čaja najprije zagrijte u vrućoj vodi, zatim ohladite i koristite 30 minuta.

Nekoliko drugih trikova kod kuće može pomoći smanjiti pojavu vrećica ispod očiju, uključujući:

  • nanošenje hladnog obloga na područja dok sjedite uspravno
  • spavanje s blago podignutom glavom
  • ograničavanje unosa soli
  • pokušavajući ne piti previše tekućine prije spavanja
  • pokušajte dovoljno spavati
  • izbjegavanje pretjeranog trljanja oka
  • prestanak pušenja
  • korištenje kozmetike poput korektora za prekrivanje

Do privremenog poboljšanja može doći na nekoliko sati s kremama za zatezanje, kao što su proizvodi koji koriste silikate za zatezanje kože iznad vrećice.

Neki proizvodi sadrže hamamelis, koji može pomoći u uklanjanju natečenosti i viška tekućine iz vrećica ispod očiju.

Preporučuje se uvijek dobra hidratacija, pravilna upotreba kreme za sunčanje i nanošenje seruma s vitaminom C na donje kapke kako bi se poboljšao izgled podočnjaka.

Vrećice ispod očiju kod muškaraca naspram žena

Stručnjaci kažu da nema stvarne razlike u tome koliko često ili koliko ozbiljno podočnjaci pogađaju muškarce u usporedbi sa ženama. Međutim, primjećuju da žene češće ne podnose izgled poput vrećica ispod očiju ili su ih svjesnije.

Botox za podočnjake

Stručnjaci se slažu: Botox apsolutno ne pomaže u liječenju vrećica ispod očiju. Botox opušta mišiće lica, a to je i razlog zašto se jastučići na očima ispupče i u početku stvaraju vrećice. Botox je samo za izražajne bore. Ne pomaže kod podočnjaka.

Kada se treba zabrinuti zbog vrećica ispod očiju

Vrećice ispod očiju gotovo su uvijek bezopasne i predstavljaju samo kozmetičku smetnju. Ali ako su vrećice ispod očiju svrbljive, crvene, natečene ili bolne, obratite se liječniku što je prije moguće.

Sada kada znate što uzrokuje vrećice ispod očiju, saznajte koje su najbolje kreme za tamne kolutove oko očiju.

POVEZANO: Savršena rutina njege kože u 6 koraka