Kako reći “NE” može pomoći ženama u poslu

reći "NE"

Žene imaju 50% veću vjerojatnost od muškaraca da budu zamoljene da rade ono što, ekonomistica Lise Vesterlund naziva ‘nepromotivnim poslom‘. Odnosno zadacima koji idu u korist vašoj organizaciji, ali ne vama ili vašoj karijeri.

Primjerice zadaci kao zapisivanje bilješki na sastancima, dočekivanja novih kolega za  dobrodošlicu odnosno “on board”. Prema Vesterlund čak su 50% veće šanse da će  zatražiti ovakve zadatke  od pripadnica ljepšeg spola. I 50% veće šanse su da će i one pristati prije nego muški kolege.

Stoga reći “NE” može pomoći ženama u poslu i ujedno pomaže smanjiti nejednakost spolova na radnom mjestu. S obzirom da kontinuirano prihvaćanje zadataka koji ne idu u korist karijeri žene drže ih u lošijoj poziciji. I svjesno ili nesvjesno uči druge da je lakše pitati ženu za takav posao jer će prije pristati.

Vesterlund također smatra da organizacije i management imaju veliku odgovornost  i da bi zadatke takve vrste trebali raspoređivati nasumično. I ono što bi se manageri trebali pitati je tko zapravo najčešće radi sve te poslove? I kako oni sami sudjeluju u kreiranju nejednakosti raspodjele dodatnih, nepromotivnih poslova.

Odgovornošću managementa omogućuju se više jednakosti na radnom mjestu, i također uči ravnopravnosti sve prisutne. Također manje je i mjesta za veliki ego u timu gdje svi moraju uskočiti jednako.

Kako reći “NE” bez da ugrozite sebe?

Načini kako reći “NE” kada osjećate da nešto ne želite:

  1. Ukoliko vam je neugodno reći “NE” odvojite vrijeme za sebe da vidite zašto je to tako. Možete također i u tom trenutku odgovoriti. Primjerice “Moram na trenutak razmisliti. Doći ću za pet minuta i dati vam odgovor.”
  2. Objasnite kratko kako vam nije problem pomoći zajednici, ali jednostavno ste iscrpljeni i umorni a čeka vas dosta posla.
  3. Sve uvijek možete reći i na lijep način kao “Kompliment mi je da mi vjerujete i smatrate pouzdanom osobom, ali nažalost ne mogu prihvatiti ovaj zadatak. ”
  4. Umjesto da odmah prihvatite zadatke pregovarajte o uvjetima. Možete reći “Može, ali ajmo podijeliti odgovornosti i sa ostalim kolegama”, ili predložite da se izmjenjujete.
  5. Predlažemo da nastavite čitati i uzroke i ako primijetite da je neki od njih moguća i vaša “rana” krenite prvo s tim da ju zacijelite. I onda primijenite i fizički “NE”.

 

reći "NE"

Uzroci:

  • Strah od posljedica. Naravno takva situacija može potencijalno dovesti do sukoba. Ili ste možda zabrinuti zbog gubitka posla. Zato je vrlo važno situaciju procijeniti što je moguće objektivnije i realnije. Ali isto tako ako ćete uvijek zbog straha od reakcija drugih govoriti “DA” oduzimati ćete sami sebi zadovoljstvo i neovisnost.
  • Većina nas je kao dijete doživjela da nas neki vole samo kada smo im korisni. Ako je to i vaš slučaj, probajte se suočiti sa strahom da ćete biti odbijeni. I da možete prihvatiti da su drugi nezadovoljni sa vama, ako je to cijena vaše sreće. I dozvolite si da budete voljeni i prihvaćeni bez da morate uvijek biti od koristi.
  • Bojite se da ćete ispasti sebični i bezobrazni. Samo zato što ne skačete odmah kad vas netko nešto zamoli ne znači da ste sebični. Uvijek možete ljubazno i nježno odgovoriti i objasniti zašto nešto ne želite raditi.
  • Volite biti potrebni. Lijep je osjećaj kada možemo učiniti nešto dobro za druge, ali bitna je ravnoteža.

 

Izvor: World Economic Forum

Povezano: Pet umjetnica koje biste trebali poznavati!