Kako prati teške deke?

prati teške deke

Sve je više pretraga i upita kako prati teške deke s obzirom da su postale popularnije u posljednjih nekoliko godina. Mnogi tvrde da pomažu i ublažavanju tjeskobe i poboljšanju sna. Ove deke se mogu puniti staklenim perlama, pamukom ili drugim materijalima kako bi se deki dodala težina. Dodatna težina ravnomjerno je raspoređena po cijeloj deki, što vrši blagi pritisak na vaše tijelo; neki to uspoređuju s čvrstim osjećajem zagrljaja.

Sigurno je da se može dobro uživati u ovoj vrsti udobne deke.  Međutim, takve deke može biti teško oprati jer su teže od običnih pokrivača. Kako bismo naučili kako oprati deku s težinom, prenosimo savjete stručnjaka u Laboratoriju za čišćenje Good Housekeeping Institute i Laboratoriju za odjeću i tekstil.

Čitajte dalje savjete stručnjaka kako prati teške deke i kako se brinuti o njima.

Kako prati teške deke

Prije pranja , važno je provjeriti upute za njegu. Neke teške deke mogu se prati u perilici, a druge imaju vanjsku navlaku koja se može prati u perilici, dok unutarnja deka ne.  Konačno, postoje i deke koje se čiste samo na mjestu.

prati teške deke

1. Deke koje se mogu prati u perilici rublja

Ako na naljepnici za njegu na vašoj deki stoji da se može prati u perilici rublja, osim što slijedite upute za pranje, također ćete htjeti uzeti u obzir veličinu i kapacitet vaše perilice.

Iako izuzetno velike kućne perilice i sušilice često mogu podnijeti velika opterećenja, čvrsta masa jednog predmeta može učiniti  naprezanje vašeg stroja. Kaže Carolyn Forté, izvršna direktorica Good Housekeeping Institute laboratorija za kućnu njegu i čišćenje. Također kaže “Čak i ako vaša perilica može podnijeti teške deke, naši stručnjaci preporučuju da ne perete deku s težinom većom od 6,5 kg.”

Također ako odlučite prati teške deke koristite najniže brzine centrifuge zbog dodatne težine. Za sve perilice rublja, a posebno za perilice s gornjim punjenjem koje imaju miješalicu, trebat ćete osigurati da je težina deke ravnomjerno raspoređena. Možda će biti potrebno periodično pauzirati ciklus kako biste premjestili pokrivač ako se stroj izgubi iz ravnoteže.

Konačno, ako se vaša deka ne može slobodno kretati u perilici zbog svoje veličine, neće se temeljito očistiti.

2. Navlaka periva u perilici

Za deke koje imaju unutarnji sloj s vanjskom navlakom, vanjski pokrivač se općenito može prati kao i svaki drugi poplun. Međutim svakako provjerite upute za njegu za potvrdu, kao i temperaturu vode i ciklus.

3. Dozvoljeno samo čišćenje mrlja

Ako je na pokrivaču, vanjskoj navlaci ili unutarnjem dijelu dozvoljeno samo čišćenje mrlja Forté savjetuje korištenje pjenaste mješavine blagog sapuna i vode. “Upotrijebite krpu umočenu u pjenu da obrišete mrlju, a zatim je isperite krpom umočenom u čistu vodu”, kaže ona. Ponovite ovaj postupak upijanja ako je potrebno, a zatim ostavite da se osuši na zraku.

Izvor: https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning

POVEZANO: Kako očistiti stakla od tvrde vode?