Kako postići blistavi, sjajni izgled kože?

sjajni izgled kože

Iako mnogi brzo pretpostavljaju da dobiti blistavi, sjajni izgled kože kreće od highlightera i iluminatora, to nije točno. Blistavi sjaj počinje prvenstveno s dobrim režimom njege kože i prehrane!

Blistava i zdrava koža nije samo znak dobrog zdravlja, već je i lijepa za pogled i čini nas samopouzdanijima.

Za što služi highlighter?

Ako želite naglasiti strukturu kostiju ili istaknuti određene dijelove lica, treba vam highlighter. Vizažisti obično nanose highlighter na one dijelove lica na koje svjetlost inače prirodno pada: na jagodice i kost ispod obrve za otvaranje pogleda.

Ukoliko ga nanosite ispod očiju možete dobiti efekt svjetlijeg pogleda i brisanja podočnjaka. I dok će na obrazima naglasiti vaš oblik lica, iznad obrva dobiva se instant facelift.

sjajni izgled kože

Bitno je nanošenje u slojevima

Da bi se dobio blistavi, sjajni izgled kože bitno je nanošenje slojeva različitih tekstura iluminatora i highlightera. Kada nanosite highlighter na visoke točke lica, najprije koristiti kremu ili tekući highlighter. I onda za extra sjaj i učvršćivanje nanesite highlighter u prahu preko vrha okruglim pahuljastim kistom srednje veličine.

Ako niste sigurni za što bi se odlučili naša preporuka je Marc Jacobs Beauty Dew Drops Coconut Gel highlighter. I kao povoljnija varijanta dobar je i Maybeline Facestudio highlighter u stiku.

Što je iluminator?

Za postizanje blistavosti cijelog lica, potreban vam je iluminator. Možete pomiješati iluminator s puderom ili kupiti kremu koja ga sadrži. S njim treba biti oprezan jer je lako pretjerati.

sjajni izgled kože

Dodajte dimenziju rumenilom i bronzerom

Odabir pravog rumenila za svoj tip i boju kože je od vitalnog značaja a zatim u primjeni.

Trik za nanošenje rumenila:  nasmiješite se i uštipnite za mesnati dio obraza. Zatim tu nanesite rumenilo, u pokretu prema gore – prema sljepoočnici. Za dodatnu dimenziju, možete koristi kremasti bronzer za konturiranje nanoseći boju na vanjske dijelove lica.

Tehnika za dugotrajan sjaj

Primer je izvrstan jer pomaže da se šminka duže zadrži upijajući ulja koja vaša koža proizvodi tijekom dana i smanjujući neželjeni sjaj. Kreme vrlo brzo upijaju, a primer za lice dugo ostaje na koži što ga čini idealnom podlogom za make up. Kao rezultat, make up traje mnogo dulje, a navečer i dalje izgledate svježe.

Primer se koristi nakon nanošenja dnevne kreme na kožu, kao osnova prije nanošenja šminke i pudera.

Na kraju ide puder za fiksiranje. Uzmite mali, zaobljeni kist za sjenilo i ciljajte samo na ‘vruće točke na licu – što je T-zona i strane nosa. Odnosno oduzmite ulje, ali ne i sjaj!

 

POVEZANO: Donosimo savjete kako da vaša svjetlucava šminka za oči stoji bez greške!