Kako njegovati kožu ovog ljeta

mitove o koži

Boravak vani na vrućem suncu čini da izgledamo i osjećamo se dobro, međutim, UV zrake su vrlo intenzivne, a previše izlaganja suncu ima posljedice. Dakle, bilo da ste vani u svom dvorištu ili ste se našli na plaži, imajte na umu koliko je važno njegovati kožu dok upijate sunce.

Naravno ljetne sunčeve zrake podrazumijevaju da na naša lica i tijela nanosimo kremu za sunčanje. Iskoristite veliki izbor koji dolazi u ljeto i pronađite kremu za sunčanje koja se vama najviše sviđa. Bilo da je to zato što prekrasno miriše ili je samo jako lagana. Ukoliko izlazite vani na sunce nemojte ju nikako zaboraviti. Vaša će vam koža biti zahvalna.

Kao kremu nakon sunčanja pogledajte da nađete sastojke kao što je aloja i vitamin E koji vam pomaže u njegovanju kože kako ne bi došlo do ljuštenja. Zadržite svoju boju što dulje. Ekstrakt krastavca, ulje čajevca i ulje jojobe puni su antioksidansa i izvrsni za hidrataciju nakon što vas sunce osuši.

Sunce može biti ubojica i može tako brzo isisati vlagu iz vašeg lica, posebno kada ili ako izgorite. Čak i ako imate masnu kožu, a vrući i vlažni ljetni mjeseci to pogoršavaju, važno je održavati svoje lice hidriranim i donekle namazanim kako biste zadržali vlagu dok izbjegavate ili liječite opekline od sunca.

Kad idete vani, ne zaboravite na usne namazati SPF! Ovo je područje naše kože koje često zanemarujemo. Ima li boljeg načina za njegu usana od toniranog balzama sa zaštitnim faktorom?! Držite ga u torbi za plažu kako bih ga po potrebi mogli kontinuirano nanositi tijekom dana.

 

Ostali savjeti za njegu kože ljeti:

Pijte vodu! Posljednje što želite je dehidrirati dok se stalno znojite na suhom, vlažnom zraku. Voda je dobra i dobra za vas (i za vašu unutrašnjost i za vašu vanjštinu).

piti voduČuvajte svoje oči. Koža ispod i oko očiju je najtanja. Uz to, ako provodite vrijeme na suncu, nosite sunčane naočale. Nanesite kremu za sunčanje ispod očiju (samo pazite da vam ne uđe u oči) i stavite kriške krastavca i/ili gel od aloe na kožu nakon što ste bili vani.

Odvojite vrijeme od nošenja šminke. Iako ima dosta žena koje idu na plažu našminkane to je prava šteta s obzirom da je važno odvojiti vrijeme i pustiti licu da diše.

Ne zaboravite na kožu na nogama. Skloni smo posvetiti puno njege i pažnje našoj koži lica dok zanemarujemo stopala. Ne zaboravite staviti kremu za sunčanje na stopala i nožne prste i napraviti piling s vremena na vrijeme.

POVEZANO: Eucerin potpuna njega za ljetno osvježenje