Kako napraviti pedikuru kod kuće u nekoliko koraka

napraviti pedikuru kod kuće

Prije nego što krenete napraviti pedikuru kod kuće, provjerite imate li sve što vam je potrebno. A potrebni su vam:

  • Odstranjivač laka za nokte ili aceton
  • Turpija/rašpica za stopala
  • Turpija za nokte
  • Škarice
  • Krema za stopala
  • Ulje za zanoktice
  • (Bazni li nadlak) lak za nokte

Koraci kako ispravno napraviti pedikuru kod kuće

Korak 1# Priprema

Kako biste uklonili i zadnji komadić boje, namočite vatu u odstranjivaču laka za nokte. Držite ga na svakom noktu nekoliko sekundi kako bi se boja razgradila prije nego što počnete prevlačiti vatu preko nokta. Ako želite savršeno glatku, lakiranu završnicu na kraju, nemojte zanemariti ovaj korak.

Stručni savjet: Ako ostanu žute nijansom (obično  nakon uklanjanja tamnijih boja laka), utrljajte ulje za zanoktice po površini nokta kako biste posvijetlili sve ostatke.

Korak 2# Užitak

Napunite veću posudu toplom vodom i dodajte veliku mjericu soli za kupanje koja umiruje kožu. I pustite da vam se stopala namaču nekoliko minuta. Za dodatni užitak i osjećaj nježnosti i opuštenosti uzmite mirisne svijeće, čašu vina i pustite si laganu muziku, kao npr. morning jazz.

Korak 3#  Glatka stopala

Nakon što osušite stopala tapkanjem, uzmite turpiju za stopala i istrljajte svoje žuljeve, uklanjajući svu mrtvu kožu. Budite sigurni da se stvarno usredotočite na svoje pete i bilo koja druga žuljevita, tvrda područja. Stružite dok vam stopala ne budu glatka, ali nemojte ribati stopala sirova—mogli biste na kraju izazvati iritaciju, što nikad nije zabavno.

Korak #4 Podrezivanje noktiju

Sada kada su vaša stopala glatka, vrijeme je da oblikujete nokte na nogama. Posegnite za klasičnim škaricama za podrezivanje i rezanje noktiju. Ne brinite hoćete li rubovi biti savršeni—za to ćete se pobrinuti u sljedećem koraku.

Korak #5 Oblikovanje noktiju

napraviti pedikuru kod kuće

Sada kada su vaši nokti na nogama savršene duljine, vrijeme je da ih zagladite. Uzmite turpiju za nokte i oblikujte kutove i rubove. Nema potrebe za žurbom tijekom ovog koraka—ne žurite s turpijanjem dok vam se svi nokti ne poravnaju.

Korak #6 Zanoktice

Ne zaboravite obratiti posebnu pozornost na zanoktice na svakom nožnom prstu. Iako možete koristiti narančasti štapić za guranje zanoktica, podrezivanje ili rezanje ostavite za profesionalce. Zanoktice štite vaše nokte od bakterija i ne biste trebali vjerovati sebi (ili bilo kome, zapravo ) da ćete se petljati s njima—posebno s onom čašom vina u ruci.

Umjesto toga, pokažite im malo ljubavi tako što ćete nakapati nekoliko kapi ulja za zanoktice. To će značajno utjecati na njihov sjaj, zdravlje i ukupnu snagu vaših noktiju.

Korak #7 Masaža

Kremom za stopala ili losionom za tijelo počnite masirati nožne prste, stopala i listove sve dok ne poželite prestati. Napraviti pedikuru kod kuće ne znači da ne trebate uživati. Ne samo da će ova masaža biti opuštajuća, već će vam pomoći i da hidratizirate stopala nakon svog tog ribanja i namakanja. Završite tako da zgrabite vatu natopljenu alkoholom kako biste očistili površinu svakog nokta, uklanjajući sve masne ostatke koji bi mogli spriječiti lijepljenje laka.

Korak #8  Bazni sloj laka

napraviti pedikuru kod kuće

Ako mislite da možete preskočiti ovaj korak, razmislite ponovno. Budući da bazni sloj djeluje kao barijera između prirodnih ulja koja dolaze iz vaših noktiju i vašeg stvarnog laka. Vrlo je važno da ga nanesete ako želite da vaša pedikura potraje.

Korak #9 Lak

napraviti pedikuru kod kuće

Ako nemate separatore za nožne prste, otkinite komad papirnatog ručnika, smotajte ga i provucite ga kroz nožne prste kako biste spriječili razmazivanje laka. Nanesite dva tanka sloja boje po izboru, ostavljajući boju da se osuši nekoliko minuta između svakog sloja . Ako vam je ostalo linija sa strane, upotrijebite narančasti štapić da očistite sve nerede.

Korak #10 Završni sloj

Nemojte preskočiti ni ovaj korak jer također omogućuje dulje trajanje. Nanesite gornji sloj za učvršćivanje laka za nokte ZA super sjajni i dugotrajni završni sloj.

POVEZANO: Kako riješiti vrećice ispod očiju pomoću kućnih lijekova i tretmana