Kako izvesti poznatu korejsku rutinu njege kože

Ako ste zaljubljenik u ljepotu, vjerojatno ste primijetili da puno vaših proizvoda za njegu kože dolazi iz Koreje. Ili da je vaš Instagram prepun korejskih beauty hakova. Ali jeste li se ikada zapitali zašto? To je zato što su korejski trendovi ljepote osvojili svijet i to iz očitih razloga. Za njih se ne radi o tome koliko su skupi, već o tome da ih pravilno rasporedite po slojevima.

 

Korejski trendovi ljepote osvojili su svijet, posebno poznati korejski ritual njege kože u 10 koraka.

Međutim možete miješati i spajati različite proizvode te dodati ili preskočiti korak u skladu s trenutnim stanjem kože. Odaberite korejsku masku kako biste svojoj koži pomogli da dobije više hranjivih tvari ili ako mislite da vaša trenutna hidratantna krema ne djeluje. Jedno što savjetujemo je da napravite test flasterom na svojoj koži kada uvedete novi proizvod u svoj režim kako biste spriječili iritaciju ili izbijanje prištića. Dajte si dva tjedna do mjesec dana da vidite najbolji rezultat prije nego što prebrzo donosite zaključke o bilo kojem proizvodu.

 

Započnite korejsku rutinu njege kože u 10 koraka!

1. Ulje za čišćenje

Korejci imaju vrlo holistički pristup svojoj koži, vjeruju u nježno tretiranje, a dvostruko čišćenje je jedan od načina za to. Nježno ga trljajte kružnim pokretima na lice dvije do tri minute, povećavajući protok krvi i omogućujući stanicama da nesmetano obavljaju svoje funkcije.

 

2. Pjena za čišćenje

Korištenje pjene ili vodootpornog sredstva za čišćenje će ukloniti nakupljenu prljavštinu i znoj. Međutim pjene imaju reputaciju da isušuju kožu zbog svoje visoke pH i sulfatne vrijednosti. Stoga Korejci preporučuju korištenje nježnog, hidratantnog prirodnog sredstva za čišćenje na bazi vode s niskim pH.

 

korejsku rutinu njege kože

3. Eksfolijant

Korejanci preporučuju korištenje eksfolijanata koji primarno služe za uklanjanje mrtvih stanica kože i važan je za korejsku rutinu njege kože. Eksfolijanti zapravo pomažu koži da se što uspješnije obnovi, a najčešće sadrže AHA i BHA kiseline, od kojih su najpoznatije glikolna i salicilna. 

4. Tonik

Ovdje dolazi do veće razlike od zapadnjačkih tonika. Njihovi su blaži, nježniji i daju prvi sloj hidratacije nakon čišćenja i pilinga. Korejski tonici nisu adstringentni niti bogati alkoholom, već su formulirani da uravnoteže pH razinu vaše kože. Sastojci prodiru dublje u kožu hidratizirajući je.

5. Esencija

Jedinstveni korak koji se može naći samo u korejskom režimu njege kože. Esencija olakšava prodiranje i povećava učinkovitost svakog proizvoda koji nanesete na lice nakon nje. Ona ima rijetku, vodenastu teksturu i sadrži aktivne sastojke koji hidratiziraju i pružaju koži onaj sjajni, blistavi izgled po kojem je K-beauty poznat. Postupak nanošenja je vrlo jednostavan: sve što trebate učiniti je nakapati nekoliko kapi na vrhove prstiju i lagano utapkati na kožu.

 

korejsku rutinu njege kože

6. Ampula ili serum

Serumi su koncentrirani u aktivnim sastojcima koji učinkovito ciljano liječe kožne probleme kao što su tamne mrljebore i pigmentacija. Ampula je koncentriranija verzija seruma. Kako biste uravnotežili upotrebu kemikalija, možda biste trebali koristiti tjedno pakiranje ampule u svojoj korejskoj rutini njege kože i svakodnevno nanositi serum.

7. Sheet maska

Sheet maske imaju dvije glavne funkcije: preplaviti vašu kožu hidratacijom i stvoriti barijeru za njezinu zaštitu te dopustiti drugim proizvodima da je pomlade. Najčešće natopljena esencijom, sheet maska ​​sprječava isparavanje proizvoda i omogućuje mu da uđe u kožu. Sheet maske daju koži ogromnu dozu vlage, pročišćavaju tragove i daju joj sjaj koji joj je potreban. Ovisno o namjeni maske, može se koristiti svakodnevno ili pet puta tjedno.

​​8. Krema za oči

Kreme za područje oko očiju sadrže aktivne sastojke za rješavanje raznih problema povezanih s osjetljivim područjem oko očiju. U K-Beauty rutini njege kože savjetuje se nanošenje kreme za područje oko očiju prije hidratantne kreme, tako da se najprije tretira osjetljivo područje oko očiju.

Treba koristiti vrlo malu količinu kreme za područje oko očiju, po mogućnosti veličine zrna graška; nježno ga utapkajte u područje oko očiju.

9. Hidratantna krema

Hidratantne kreme treba unijeti u kožu gotovo posljednje, nakon drugih proizvoda poput esencija, seruma i ulja, jer mnoge hidratantne kreme sadrže okluzive. To su sastojci koji stvaraju hidrofobni film (pečat) na površini kože tvoreći tanki sloj ulja koji sprječava isparavanje vode.

korejsku rutinu njege kože

10. SPF

Danju, bez obzira idete li ili ne, krema za sunčanje je obavezna. Mineralne kreme za sunčanje ili fizičke kreme za sunčanje sadrže dva minerala: titanijev dioksid i cink dioksid. S druge strane, kemijska krema za sunčanje sadrži više minerala i djeluje na različite načine. Mineralna sredstva za zaštitu od sunca odbijaju UV zrake, dok kemijska sredstva za zaštitu od sunca apsorbiraju UV zrake, pretvaraju ih u toplinu i sprječavaju daljnja oštećenja.

POVEZANO: Microneedling: Nekirurška metoda za osvježavanje kože lica i vrata