Jednostavni recepti za brunch koji će sve oduševiti!

 

brunch

Čekate goste, a još uvijek niste ništa pripremili? Ne brinite. Donosimo Vam nekoliko recepata za brunch koji će sve oduševiti, a Vama će biti vrlo jednostavno ih pripremiti.

Znamo da je jelovnik najbolji kada nije previše kompliciran i da malo pripreme unaprijed nikome neće štetiti. Planiranje unaprijed također smanjuje količinu stresa, te vam omogućuje da započnete svoj brunch u pravom “mood”-u.

Za početak ćemo podijeliti brunch na četiri glavne kategorije: kokteli, kava, slano i slatko. A kako bi dobili „wow“ efekt od vaših gostiju, dobro je napraviti ponešto od svake kategorije.

Mi donosimo naše prijedloge iz sve četiri kategorije a vi se slobodno poigrajte i napravite svoj miks!

Kokteli

Mnogi se pitaju je li brunch ustvari samo naziv za kasni doručak. No razlika se krije, ne toliko u vremenu nego upravo u konzumaciji koktela. Kod smišljanja koktela koje ćete ponuditi, nema potrebe za nečim kompliciranim ili da imate više vrsta za izbor. Gostima jednostavno ponudite nešto osvježavajuće da pijuckaju i biti ćete na dobrom putu da ih oduševite. Najbolja stvar je to što koktele možete napraviti unaprijed.

Ljetni koktel od dinje! (recept)

brunch

Sve što vam treba za pripremu ovog koktela je dinja, aromatizirano vino te pjenušac. Ukoliko se odlučite za pripremu, pametno je napraviti veliku količinu jer će se vrlo brzo tražiti čaša više.

Kava

Latte od đumbira i kurkume (recept)

Latte od đumbira i kurkume

Postoje ljudi koji su odmah ujutro vrlo poletni, a postoje i oni koji ne mogu funkcionirati bez šalice kave. Kako biste impresionirali i ove u drugoj kategoriji, predlažemo da pokušate imitirati bariste i okušate se u našem receptu.

 

Slano

Fritaja sa bukovačama i tikvicama (recept)

Fritaja sa bukovačama i tikvicama

Mnogi su sve više skloniji ukusnim slanim jelima kada biraju što jesti za brunch. Neka od sve popularnijih jela su: hladan i kremasti avokado na hrskavom pecivu, ali da malo promijenimo očekivano predlažemo fritaju!

 

Slatko

Kruh od banane sa slanim maslacem (recept)

kruh od banane

Brunch omogućava da uživate u slanim jelima znajući da iza slijedi slatka nota. Uz idući recept zadovoljiti ćete sve sladokusce i pružiti im savršen brunch!

POVEZANO:  Zdrave namirnice za mozak i bolje pamćenje!