DIY kućna pedikura

Sezona sandala i otvorene obuće odavno je započela, ali ako vaš omiljeni kozmetički salon trenutno ne radi, imamo rješenje i za to! Iako ništa nije usporedivo s odlaskom kod pedikera, kod kuće si barem pokušajte stvoriti sličan ugođaj. Saznajte kako u četiri jednostavna koraka napraviti pedikuru kod kuće!

Namakanje stopala

Namakanje stopala može pomoći u omekšavanju zanoktica. To možete raditi pod tušem ili još bolje, tako što ćete kadu ili umivaonik napuniti toplom vodom za opuštajući SPA ugođaj. Također, možete nanijeti piling za stopala kako bi uklonili grube i mrtve stanice kože. Kad ste se već odlučili za pedikuru iz udobnosti vlastitog doma, u kućnoj radinosti možete napraviti i piling. Pomiješajte sol, kokosovo i maslinovo ulje i dobro izmiješajte žlicom. Dodajte po svom izboru eterična ulja, pomiješajte i vaš piling upravo je napravljen! Ne zaboravite ga čuvati na tamnom i hladnom mjestu.

Rezanje noktiju

Iako možda prije niste mislili na to, sada pripazite i nemojte rezati nokte prekratko. Na taj način možete oštetiti nokte, a prilikom lakiranja također ćete biti ograničenih mogućnosti. Također, nepravilno rezanje noktiju može uzrokovati urastanja i infekcije koje mogu biti bolne. Koristite škarice za nokte ili grickalicu, a za oboje je jako bitno da budu uvijek dovoljno oštri.

Uklanjanje kutikule

Kutikula predstavlja tanki zaštitni sloj epiderme koji raste po noktu. Taj sloj moguće je ukloniti upravo nakon namakanja. Kutikula također ima i svoju zaštitnu ulogu, odnosno štiti korijen nokta od dolaska bakterije i gljivica pa baš zbog toga biste trebali pripaziti da je ne izrežete preduboko. Moguće je da prilikom većeg pritiska oštetite korijen nokta, što može prouzrokovati bol. Također, pomoću kokosovog ili maslinovog ulja možete redovito njegovati kutikulu i namazati kad god osjetite da je suha.

Sve je spremno za lakiranje noktiju

Završni korak je naravno lakiranje noktiju! Za ravnomjerno nanošenje i izbjegavanje mrlja najprije nanesite bazni lak na svakom noktu. Osim što poravnava neravnine na noktu, on uvijek sadrži i spojeve koji pomažu ojačati nokat. Nakon toga možete staviti dva sloja omiljenog laka za nokte. Lak probajte staviti u što manje poteza kako bi on izgledao što je moguće urednije. Po želji, na kraju možete dodati i prozirni lak sa sjajnim završetkom kako bi nokti izgledali profesionalno. U slučaju sitnih nepravilnosti, koristite štapić za uši u kombinaciji sa odstranjivačem laka za nokte.